Els preus de l’oli cauen i pronostiquen una mala campanya.

El món de la pagesia a l’Ebre està patint una de les pitjors crisis dels darrers anys, als problemes en l’àmbit citrícola ara s’hi ha de sumar una baixada de preus d’oli que està afectant d’una manera greu el sector.

(L.P.R) La campanya va iniciar-se amb bones perspectives però les fortes pluges que van afectar el mes d’octubre i novembre han malmès l’oliva i la qualitat de l’oli. Tot i que aquest any no havia de ser de molta producció, l’aigua va podrir part del fruit i la resta està arribant a uns graus d’acidesa molt elevats.

Segons explicava Lluís Cardona, gerent de l’agrícola del camp, “les finques que estaven més carregades encara es podran anar defensant, però per a la majoria d’agricultors les pèrdues són importants”.

La campanya passada a finals de febrer, sense motiu, va començar abaixar el preu fins a 70 cèntims, que no ha parat d’anar minvant. Cardona apunta la problemàtica en el baix preu, sobretot el mercat dels granels, el preu està per sota de 2€ Kg. Tot i que els envasats i olis de qualitat s’han mantingut. Remarcava que és un món on hi ha cicles de 10 anys; un parell d’anys bons, dos de regulars i 6 anys negatius. En aquests moments s’està en l’escala negativa, i no se sap fins quan, ja que va lligat a la naturalesa. A tot això s’ha de sumar que en zones productores d’oli, com Andalusia, se n’està plantant molta olivera, inclús transformant plantacions de cítrics i de cereals, fet que afectarà clarament a la campanya a l’oli.

Tot i això considera que s’ha fet una campanya prou bona pel que fa a quilos, 6 o 7 milions que quilos, una bona producció, però afectats pel preu i la qualitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada