L ‘ajuntament de Santa Bàrbara demana una subvenció als Fons Europeus per canalitzar els pluvials de “lo barranquet”.

Zona on acabaria la 1ª fase de els obres de canalització del carrer Victòria.(Foto J.Roig)

La partida del  Puosc  que s’ hi havia de destinar ,anirà a la primera fase de rehabilitació de l ‘ajuntament.
La primera fase de les obres de canalització anirien des de la rotonda del pont de la via fins gairebé  l ‘intersecció dels carrer Victoria i Aragó.

(J.Roig).-Els dos projectes,possiblement de major envergadura,que té plantejats l ‘equip de govern de CiU a l ‘ajuntament de Santa Bàrbara per a aquesta legislatura són, d’ una banda l’ inici de la rehabilitació  del  edifici consistorial i  d’ altra , la canalització dels pluvials dels carrers  Victòria i Aire (lo que coneixem popularment com a “barranquet”)
De fet l ‘alcalde del municipi,Jordi Boronat,l’ any passat avançava que   el projecte estava   en marxa,pendent de la dotació pressupostaria que poguera  rebre el nostre municipi procedent del Pla Únic d’ Obres i Serveis del 2013.
Dons bé,això a canviat ,segons que rectificava el mateix Boronat fa unes setmanes en una  nova entrevista a la nostra emissora.

L’ alcalde deia que,desprès  d ‘entrevistar-se amb la directora general de Fons Europeus,aquesta li havia aconsellat  que el projecte de canalització encaixaria millor dintre de les partides de subvencions del mateix organisme i la rehabilitació de l ‘ajuntament seria millor incloure-la  a la partida del Pla Únic d’ Obres i Serveis (Puosc).

Segons deia el mateix Boronat,ara s ‘està pendent d ‘aquesta subvenció (que ja s’ ha demanat) ,per tal de poder començar aquesta important obra que vindria a complementar  les altres tres arteries de pluvials del nostre municipi,es a dir, els col•lectors del carrer Major,Passeig de les Escoles i  el del Passeig de la Generalitat .

Si s ‘acaba concedint aquesta subvenció europea,l ‘alcalde advertia que en principi les obres no serien  massa visibles ,perquè els tècnics aconsellen que l’ obra comenci des  de l ‘extrem oest del poble,es a dir prop de la depuradora. Concretament des de lo que coneixem popularment com la rotonda del pont del tren a la carretera d’ Amposta.

També ,pel seu  elevat cost,caldrà fer-la per fases lo que vol dir que no en hi haurà prou en una legislatura per poder acabar-les,per lo que l’ intenció,quant es pugui començar ,seria deixar enllestit el primer tram fins prop l’ intersecció dels carrers Victoria i Aragó .

L ‘alcalde planer també informava que al Puosc  s’ inclouran les obres de rehabilitació de l’ajuntament que, en una primera fase,inclouria l ‘acabament de la planta soterrani i tota l’estructura de la resta de l ‘edifici ,amb un pressupost que variaria entre els 4 i els 6 cents mil euros.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada