El Departament d’Agricultura farà el peritatge dels danys a les finques pels aiguats als Reguers

Foto:Lamarfanta

L’Ajuntament de Tortosa centralitzarà la recollida de formularis entre els afectats, que es podran presentar fins el 5 de desembre

 (ACN).– El Departament d’Agricultura assumirà el peritatge dels danys ocasionats a les finques i camins rurals pels aiguats del passat dissabte a la pedania tortosina dels Reguers, segons van acordar els afectats, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tortosa i representants de la mateixa Generalitat. El consistori s’ha compromès a distribuir a partir d’aquest dimecres els formularis perquè els propietaris hi puguin fer constar les destrosses patides en finques, que hauran de ser retornats abans del 5 de desembre. Els mateixos serveis tècnics municipals comunicaran al mateix Departament les afectacions en camins rurals, amb l’objectiu que els peritatges es puguin fer al més aviat possible.

En una reunió que va tenir lloc aquest dimarts a la nit a les dependències municipals de la pedania per tractar l’avaluació dels danys i la possibilitat de demanar ajut a les administracions alguns afectats van deixar palès, en la línia de la denúncia del sindicat Unió de Pagesos de la qual se’n va fer ressò aquest dimarts l’ACN, que els defectes de disseny en la construcció de la carretera que uneix el poble amb Alfara haurien ocasionat la gran avinguda d’aigua que va afectar el nucli urbà i les finques properes. Segons argumenten, els insuficients desguassos instal·lats als cursos dels barrancs haurien propiciat que la carretera -de titularitat de la Diputació de Tarragona- actués de barrera, dirigint la massa d’aigua en direcció a la població.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada