Santa Bàrbara aprovarà una moció de suport a la consulta en un ple extraordinari aquest proper dijous.

Onada de suport dels Ajuntaments ebrencs per celebrar el 9-N
El de Santa Bàrbara,segons ens han avançat fons municipals, aprovarà la moció en un ple extraordinari aquest proper dijous.
La moció que es posarà a debat als ajuntaments consta de tres punts, el primer, dóna suport a la convocatòria de la consulta prenent el compromís des de l’ajuntament de facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible

20140911_171329

Manifestació a Barcelona, 11 Setembre 2014, la gran V. (Foto:J.Roig)

(Aguaita.cat/LPR).- Segons que llegim a la publicació  Aguaita.cat , l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat per a este dilluns 22 de setembre, i amb un únic punt a l’ordre del dia, la celebració de plens extraordinaris per aprovar una moció de suport a la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 novembre, una iniciativa que es durà a terme arreu del país i, en alguns casos, també s’aprofitarà la celebració de plens municipals ordinaris que se celebraran per incloure’n el debat a l’ordre del dia.

El primer ajuntament que ha debatut esta moció ha estat es de l’Aldea, que va aprovar per unanimitat la moció en el marc del ple ordinari que va celebrar este divendres 19 de setembre, a les 20.00 h, el mateix dia que es va aprovar la Llei al Parlament de Catalunya.

Abans fins i tot que s’aprovés la llei al Parlament, el Consell Comarcal del Baix Ebre també va aprovar la moció. La proposta va ser aprovada pels grups de CiU, ERC i el PSC, mentre que el PP, que té pacte de Govern amb CiU, va sortir de la sala de plens en el moment de la votació.

Segons les dades facilitades per ERC, que dóna suport a la convocatòria dels plens, per a este dilluns 22 de setembre 12 ajuntaments de les Terres de l’Ebre ja han convocat els seus plens: Benifallet, El Perelló, Roquetes, Campredó, Tortosa, Amposta, Freginals, la Sénia, Flix, Miravet, Móra d’Ebre, Arnes. Per qüestions d’agenda, altres ajuntaments i institucions ja han confirmat la convocatòria de plens els dies següents. Així, el 23 de setembre ho faran els Ajuntaments de Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Camarles, Xerta i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El 24 de setembre serà el torn de Móra la Nova, el 25 Alcanar, La Ràpita , l’Ametlla de Mar i segons que ens han avançat fons municipals,Santa Bàrbara també aprovarà la moció en un ple extraordinari aquest proper dijous.El 26 ho farà el de Pinell de Brai. S’espera, però, que en els propers dies gran part dels consistoris ebrencs que encara no ho han fet convoquen els seus plens.

La moció que es posarà a debat als ajuntaments consta de tres punts: primer, es dóna suport a la convocatòria de la consulta prenent el compromís des de l’ajuntament de facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació. Després, dóna ple suport al president i al Govern de la Generalitat , al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, que aprovarà el Parlament de Catalunya. I, per últim, demana de comunicar els acords a diferents institucions i entitats.