15.500 firmes ebrenques a favor dels bous i socialistes amb llibertat de vot

Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l’Ebre-Logo

El Parlament català fa avui un pas endavant  en la normativa sobre els correbous de les Terres de l’Ebre, amb l’aprovació de la proposició de llei de les festes tradicionals amb bous,prevista per a aquesta tarda. Tot i que fa cinc anys es va impulsar un Manual de bones pràctiques per a aquest tipus de celebracions, com el bou capllaçat, els bous al carrer, les vaquetes o el bou embolat, fins ara no hi havia cap legislació al respecte en la normativa catalana. La nova llei pretén regular unes festes amb gairebé 400 anys de tradició a l’Ebre, que generen una notable activitat econòmica i llocs de treball. El document inclou la regulació de l’obtenció de l’acreditació per fer-les, així com les infraccions i sancions.

Per l’avui serà un “dia assenyalat”, en paraules del seu president, Miquel Ferré.
L’Agrupació de Penyes ha recollit des de la primera quinzena d’agost 15.500 firmes a favor de la festa dels bous i la seua regularització, segons un primer recompte que portaran avui al Parlament. 6.000 d’aquestes firmes es van reunir en només una setmana durant les festes d’Amposta, precisa el president de l’Agrupació de Penyes, per qui la llei encara és excessivament restrictiva perquè limita fer bous capllaçats i embolats només als pobles on hi ha tradició, per això continuaran recollint-ne fins almenys el 30 de setembre.
La ponència també incorpora un règim de sancions entre 50 i 150.000 euros en funció de si es tracta d’una falta lleu o molt greu. Es considera molt greu fer bous sense autorització, i lleu, la participació en l’espectacle de persones no autoritzades. La llei també prohibix l’ús de pals, punxes o descàrregues elèctriques.

Finalment ,ahir,el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta,va anunciar que el grup permetrà als seus diputats que van votar a favor de prohibir les corrides de toros que s’oposin a la protecció dels correbous. Els socialistes catalans, però, defensaran la regulació dels correbous en coherència, ha argumentat, amb la seva oposició a la prohibició dels toros, si bé ha argumentat que no obligaran als diputats antitaurins a votar de forma ‘incongruent’ amb la votació dels toros, en què tres diputats socialistes es van desmarcar de la majoria votant a favor i altres tres es van abstenir. ERC, CiU i PP sí que votaran en bloc a favor de protegir els correbous, C’s s’hi abstindrà i ICV-EUiA s’hi oposarà.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada