L’ Ajuntament de Santa Bárbara empren accions per aconseguir que l’ empresa Secaderos Ecológicos de Catalunya deixi d’emetre fums.

chimenea-de-fabrica-humeante-46619Després de les  reiterades queixes dels veïns de Santa Bárbara per les males olors que produeix el fum emès per l ‘empresa Secaderos Ecologicos de Catalunya SA ,ubicada al terme municipal de La Galera però al límit amb el de Santa Bàrbara , l’ ajuntament ha decidit  encapçalar les reivindicacions veïnals i  emprendre les  accions legals que calgui per demanar que acabin les molestes emissions.

De fet , ja al 2004  l’ anterior equip de govern va  demanar un informe a Medi ambient per  conèixer els possibles riscos per la salut que podia tenir l’ inhalació  d’ aquets  fums que arriben al municipi sempre que el vent és favorable. Medi ambient va dir en aquell moment que els fums no eren perjudicials .

Ara, l ‘alcalde de Santa Bárbara , Jordi Boronat ,explicava que especialment el darrer any  la situació s’ ha fet insuportable  per les males olors que produeix l ‘assecatge de la sansa, especialment arribant les primeres calors i que per això cal  obrir diferents vies d ‘actuació amb l’ objectiu final de que  l ‘assecadora tanqui.

Aquestes vies ,segons Boronat passarien entre altres accions per demanar primer un informe al tècnic enginyer  municipal sobre les fums i olors  que emet l ‘empresa i en segon lloc  demana un  informe mediambiental  a un gabinet enginyer privat i independent .

A partir d ‘aquí s’ enviarà un informe al Departament de Medi Ambient demanat l ‘instrucció corresponent per investigar els components de les emissions d ‘aquesta industria dedicada a l’ assecatge de la pinyolada de l’ oliva i prendre , en conseqüència , les mesures que calgui.

L’ empresa “Secaderos Ecològicos de Catalunya SA”  es va posar en marxa l’ any 2002 i es dedica a l ‘assecatge de pinyolada d’ oliva . En aquest procés s’ allibera una gran quantitat de vapor que és lo que produeix  les males olors i molèsties als veïns de les localitats  de les  rodalies, especialment Santa  Bárbara per  proximitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada