L ‘Agrícola del Camp detecta venda d ‘olives a molins particulars.

(Foto:myvillageinumbria.blogspot.com)

(Foto:myvillageinumbria.blogspot.com)

El gerent de l’ entitat diu però que aquest fet puntual no ha afectat massa el volum habitual de producció.

Josep Lluís Cardona admetia que la liquidació  de la campanya 2011/12 havia estat desastrosa en quant a rendiment i preus, lo que havia afectat molt negativament els ingressos dels productors.

(J.Roig/T.G.).-Pel fet de ser socis de l’entitat, els productors de la cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, tenen l’obligació de portar tota la producció d’ olives a la mateixa. Enguany però corria el rumor que alguns d ‘aquests socis havien venut  olives a altres molins particulars de la zona, entre altres raons,s ‘especulava que, per poder disposar de líquid més aviat per fer front a les despeses que genera el conreu,ja que a les cooperatives recordem que cal esperar a les liquidacions de final de temporada per cobrar.
Josep Lluís Cardona, gerent de l’entitat, consultat sobre com podia afectar aquesta qüestió  a la cooperativa admetia que si que s ‘havia detectat un cert desviament de venda però que aquest fet puntual no afectaria la producció final que  s ‘espera a l ‘hora de tancar aquesta campanya que estarà al voltant dels 9 milions i mig de quilos d’ olives.
D ‘altra banda Cardona també recordava que a la darrera junta general es va presentar la liquidació definitiva de la passada campanya 2011/12  que qualificava de “desastrosa” d’ una banda pel baix rendiment de les olives provocat per la sequera i que no va poder passar del 17 per cent,lo que sumat als preus més baixos de les tres darreres dècades, va significar una baixada important dels ingressos de l’oleïcultor.
Respecte a l ‘actual campanya, el gerent de l’ Agrícola es mostrava moderadament més optimista, per una banda perquè els rendiments han estat un poc millors, sobre un 20 per cent sense arribar però a lo que seria normal que es quantifica entre el 24 i el 25 per cent. D’ altra banda la mala campanya que han tingut els productors andalusos ha beneficiat els preus de la venda d’ oli a l’ engròs que s ‘esta pagant al voltant d’ un euro el quilo.
Cardona concloïa explicant que malgrat això, la qualitat segueix sense valorar-se en la venda d ‘olis a l ‘engròs,tot i que si que hi ha una diferència més substancial en els envasats.

1 resposta
 1. raul
  raul says:

  totts els anys tenim el mateix problema; de que socis venen olives a molins particulrs.Jo com soc un molt petit agricultor em puc permetre portar un control (contabilitat) de les olives entrades a la cooperativa i puc asegurar que al fnal, la liquidacio em sur un poc superior al preu que n´an pagat els moliners. Si el motiu es per disposar de diners aviat, puc dir:
  a) que per Nadal es liquida un tant per cent de les olives entrades
  b)que per cada camion doli que ven la cooperativa, es repartixen uns diners.
  c) que si nessesites diners aviat, sempre et queda el sistema de solicitar diners a comtpte de la collita.
  d)que si entres garrofes tens la obsio de cobrarles al instant.
  Si despres de tot aixo encara no tens prou diners,dons es que n´estas tant apurat que vendre les olives no et servira de gaire.
  Perdoneu si algu pensa que em poso dins de casa dels altres, solament pretenc donnar la meva opinio.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada