Els presidents dels Consells Comarcals ebrencs diuen que la fusió dels consorcis de residus podria ser prompte una realitat.

Abocador de Tivissa quan encara estava buit.(Foto Gepec)

Abocador de Tivissa quan encara estava buit.(Foto Gepec)

(Redacció/J.Roig).-La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va acollir el passat dijous la  reunió de treball dels quatre presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre. Entre altres qüestions que van abordar els presidents comarcals destaca la de la possible fusió dels consorcis de residus de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va dir que “les diferències són salvables” i “els criteris són comuns: optimització, estalvi,  minimitzar estructures i augmentar la qualitat del servei”. Segons Jardí, “s ‘estan  buscant els punts d’encontre que possibilitin que aquesta fusió sigui el més imminent possible”. A més, el president de la Ribera d’Ebre va recordar que  la gestió realitzada al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta “és un bon model a seguir”.
Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, reiterava que “la línia de treball encetada és molt bona i que es podria arribar a un acord en les pròximes setmanes, atenent a tres criteris que comparteixen els 4 presidents : l’equilibri territorial, una reducció de costos necessària i imprescindible, i la simplificació d’estructures”.

De fet, els alcaldes del Baix Ebre i Montsià ja van aprovar fa unes setmanes l’encàrrec d’estudis tècnics per verificar la viabilitat d’una fusió dels consorcis de les dues comarques, que permetria un estalvi d’1 milió d’euros, per exemple en estructura administrativa. L’estalvi es podria traduir en una reducció de les taxes d’escombraries que han de pagar els ciutadans.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada