Els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Deltebre (CIU, PSC i PPC) denuncien que el govern municipal d’ERC està vulnerant els drets fonamentals dels regidors per participar en els plenaris municipals.

El passat dilluns, a primera hora de la tarda, tots els grups de l’oposició a l’ ajuntament de Deltebre  van rebre una convocatòria extraordinària i urgent de plenari municipal per al dimecres 22 d’abril a les 8:30h del matí i amb el següent ordre del dia: desestimar les al·legacions al pressupost municipal del 2009, donar compte de la liquidació del 2008 i crear el Consell Consultiu dels mitjans de comunicació municipals.

Des dels grups de l’oposició i mitjançà  una nota enviada a la premsa   constaten que cap de les temàtiques que s’inclouen en la convocatòria no respon a motius d’urgència.

Per això, des de CIU, PSC i PPC denuncien que l’únic objectiu de convocar un plenari extraordinari i urgent és intentar que l’oposició no tingui temps de poder analitzar els comptes del 2008 i la liquidació efectuada.

Des de l’oposició manifesten que els fets de no donar els dos dies hàbils mínims que marca la llei per convocar els plens, no poder analitzar la liquidació del pressupost

del 2008 prèviament en una comissió informativa d’hisenda i fer el plenari a les 8:30h del matí és únicament una operació per tal que el govern d’ERC pugui passar pàgina ràpidament i donar compte de la liquidació sense que ningú conegui la gestió econòmica del 2008.

La liquidació de cada exercici és l’examen que el govern ha de passar en relació a la seva gestió diària i el fet de no voler fer-ho amb la transparència i la participació que pertoca , segons l’ oposició indica que el govern d’ERC no està fent les coses bé.

Els grups de l’oposició, en aquest sentit, denuncien els tics autoritaris reiterats de l’alcalde enfront dels drets fonamentals dels regidors a participar en els assumptes públics i del menysteniment cap als mateixos ciutadans del municipi a la possibilitat d’assabentar-se de les temàtiques que els afecten.

Per tot això, des dels grups de CIU, PSC i PPC, ahir dimarts, van presentar un recurs de reposició conjunt a la convocatòria del ple i exigim a l’alcalde que desconvoqui el plenari i faci els passos oportuns per garantir la transparència i la participació política.

En cas contrari, des de l’oposició,adverteixen  que  prendran les mesures pertinents.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada