Filtres de carbó actiu per millorar la qualitat de l’aigua

El dia 22 de març se celebra el dia Mundial de l’aigua.

Conscienciats de la importància en la qualitat de l’aigua que consumim i motivats per l’experiència que fa anys vam tenir al poble amb l’aigua com a conseqüència de l’excés de nitrats, l’ajuntament ha decidit implantar un filtre de carbó actiu a la sortida dels pous, per tal que els residus de plaguicides desapareguin.

(L.P.R) Alfred Blanch explicava que per portar a terme aquesta millora, que repercutirà en la qualitat de l’aigua que arriba a les cases del poble, s’ha hagut d’esperar un temps perquè s’han signat diferents convenis i els temes burocràtics han fet que s’allarguin més del compte.

La inversió suposa uns 250.000 euros que assumiran l’ACA, SOREA i l’ajuntament planer, està previst que el mes d’abril s’instal·lin aquests dispositius.
Aquesta és una de les moltes reivindicacions que amb motiu d’aquest dia mundial de l’aigua, el Grup Ebre Recerca i més concretament el Geòleg Álvaro Arasa estan reivindicant.

També recorden als ajuntaments la necessitat de la publicació de les analítiques perquè la població té dret a saber la qualitat de l’aigua d’ús domèstic, l’alternativa del consum d’aigua embassada que suposa una despesa anual entre 400 i 1000 euros/m³ i sobretot per temes mediambientals en l’excés del consum que generem amb recipients de plàstic.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada