Tortosa acaba la reforma de l’edifici consistorial, la més important des que es va construir a finals dels anys 50

Vista de la sala d 'espera del remodelat ajuntament tortosi.

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de Tortosa ha finalitzat les obres de reforma de l’edifici consistorial, les més importants que s’han dut a terme en els més de 50 anys de la seva història. Els treballs s’han fet en la part interior de l’edificació i han afectat diferents àmbits. La tercera planta, on s’ublica l’àrea d’Urbanisme i la societat urbanística municipal GUMTSA, s’ha remodelat completament. També s’ha instal·lat un ascensor que resolt de manera definitiva l’accessibilitat de l’edifici, s’ha renovat tota la instal·lació elèctrica i s’ha unificat el sistema de climatització.  L’Ajuntament farà una jornada de portes obertes el proper dissabte 26 de març pel matí.

En l’apartat de millores als departaments, la reforma ha comportat la remodelació de tota la 3a planta, la creació d’un arxiu municipal a la planta baixa, la rehabilitació de les antigues dependències d’Acció Social on ara s’ha instal·lat l’àrea de Governació, la conversió del pati central en el nou Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) -amb un gestor de cues i un control d’accés, la reforma de l’àrea de Promoció Econòmica, la creació d’una sala d’espera de l’Alcaldia i una nova Sala de Premsa, la unificació d’Intervenció i Tresoreria a la 2a planta, l’ampliació del servei d’informàtica i el repintat tot l’edifici. Quant a accessibilitat, al marge de la instal·lació d’un ascensor, s’han adaptat els lavabos.

Pel que fa a les instal·lacions, una de les actuacions més destacada ha estat la substitució de tota la xarxa elèctrica, obra que ha comportat canviar tot el cablejat, amb nous quadres de control distribuïts per zones i plantes adaptats a la normativa de baixa tensió. S’ha instal·lat també una estació transformadora que permetrà prescindir del grup electrogen que hi havia a l’exterior de l’edifici.

L’alcalde, Ferran Bel, ha avançat que el cost de la reforma de l’edifici consistorial ha estat de 1,7 milions d’euros, aproximadament, 450.000 dels quals han estat aportats per la Diputació de Tarragona. L’objectiu d’aquesta actuació, segons l’alcalde, ha estat “aconseguir que el ciutadà rebi una millor i més eficient atenció per part del seu Ajuntament”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada