El Departament destina més pressupost a la Biblioteca de Santa Bàrbara desprès de la seua recent ampliació.

Això permetrà augmentar el número de subscripcions a revistes i diaris de diferents temàtiques.
Catalunya  celebra aquest 2015 l’Any de les Biblioteques

(J.Roig/T.G.).-El Govern ha aprovat declarar l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya.
Per  celebrar aquest  Any de les Biblioteques,  el Departament de Cultura impulsa diverses mesures de suport i cooperació interadministrativa a les biblioteques del país, com explicava el bibliotecari de Santa Bàrbara a La Plana Ràdio.

P1090149

Imatge actual de la Biblioteca “José Escudé” de Santa Bàrbara

Guillem Gaya  deia que, a banda d’altres accions que es coneixeran al decurs de l’any, de moment hi ha tres grans eixos que s’han començat a potenciar: l’ implantació del carnet únic que permetrà poder accedir a qualsevol biblioteca de la Mancomunitat , reforçar el préstec interbibliotecari i donar suport als centres  de lectura o biblioteques de municipis de menys de 5.000 habitants.

Aquesta commemoració de l’Any de les Biblioteques, coincideix amb la posada en marxa de la nova imatge i ampliació de la superfície de la Biblioteca “ José Escudé” del nostre poble. Per aquest motiu, el Departament ha augmentat també la dotació pressupostaria destinada a l’adquisició de llibres, revistes i material audiovisual. Guillem deia que això permetrà augmentar sobre tot  el número de subscripcions a revistes de diferents temàtiques a les que fins ara no era possible accedir.

La declaració de l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, és un dels projectes més emblemàtics de la Mancomunitat, que expressa, al mateix temps, un dels signes d’identitat de Catalunya: la consideració de la cultura com un element clau per al desenvolupament del país.
Segons el Mapa de lectura pública, aprovat pel Govern, el 93% de la població té un servei bibliotecari al seu propi municipi. El nombre d’equipaments ha passat de 333 el 2008 a 378 el 2014; la superfície mitjana per biblioteca ha passat de 774 m2 a 921 m2, i la mitjana de volums bibliotecaris per habitant ha passat d’1,78 a 1,86.

3 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada