Santa Bàrbara acull la presentació de l’oli VIA AUGUSTA

cartell3ªtrobada(Redacció/J.Roig).-Després de l’èxit de les 2 primeres Trobades, fetes amb el suport del projecte “Oli i oliveres mil·lenàries del Territori Sénia”  i subvencionat pel Ministeri d’Agricultura, enguany dintre del projecte “OLIVAT. Olis varietats tradicionals Territori Sénia”  que està subvencionat pel SOC,es farà la 3ª Trobada “OLIVAT. Oli d’oliveres mil·lenàries i varietals del Territori Sénia”, durant els dies 28, 29 i 30 de novembre  a Santa Bàrbara, Ulldecona i Godall, respectivament.

El dijous 28 novembre a les 19 h.  i  al Museu de la Vida a la Plana es farà la presentació de l’oli VIA AUGUSTA que consisteix en un cupatge controlat, identificatiu del Territori Sénia i elaborat a partir de les varietats tradicionals de la zona, sota la direcció de la Fundació Alícia i el control de l’IRTA. Seguidament es farà el tast de l’oli VIA AUGUSTA, seguit de degustacions i, finalment, la presentació de les Rutes d’ Oleoturisme Olivat.

El divendres 29  durant tot el dia es farà el 3r CONGRÉS OLIVAT a la Casa de Cultura d’Ulldecona , que inauguraran a les 9 h el Director General del SOC Joan Aregio, l’Alcaldessa d’Ulldecona Núria Balagué i el President M-TdS Juan José Palomo.

A continuació es passarà a presentar tot el projecte OLIVAT, per la Gerent de la Mancomunitat Mª Teresa Adell, el Tècnic responsable de l’IRTA Agustí Romero i el Director de Cuina de la Fundació Alícia Jaume Biarnés i, tot seguit, s’explicarà el Projecte d’oliveres singulars del Grup Banc Santander per Manuel Sánchez (Cap de Paisatgisme del Grup), Santiago Soria (Universitat Politècnica de Madrid) i Diego Barranco (Universitat de Córdoba).

Finalment el  dissabte 30 novembre a GODALL es farà una vivència de l’elaboració de l’oli, amb la col·laboració de la Cooperativa de Godall, on es farà la concentració a les 9 h, sortint-se en cotxes a la finca on es farà la recol·lecció d’olives i tornant-se després al Molí de la Cooperativa on es vorà tot el procés de producció de l’oli de qualitat i allí mateix es farà una degustació d’oli acompanyat d’altres aliments.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada