Difícil campanya oleícola:primer per la sequera i ara per la pluja persistent.

L’ humitat està provocant fongs que podrien perjudicar la qualitat de l’ oli.
La climatologia adversa dels darreres mesos ha provocat també que,de moment ,la Agrícola del Camp de Santa Bàrbara no hagi pogut elaborar olis monovarietals.

(J.Roig/T.G.).-A les dificultats econòmiques que té el sector de l’ oli pels preus ínfims que arrossega des de fa temps aquest aliment  i per l ‘encariment constant dels  preus de producció,enguany i cal sumar els incerts resultats d’ una collita  que ha passat de patir una dura i perllongada sequera a témer lo pitjor per les reiteratives pluges que afecten el territori des de fa gairebé dos mesos.

Un productor , advertia ahir a aquesta mateixa emissora,que la continuada humitat està provocant que es desfullin les oliveres i que estiguin caient abans d’ hora ,les olives a terra.
El gerent de l’ Agrícola del Camp de Santa Bàrbara,Josep Lluís Cardona,reforçava aquests temors dient que aquesta humitat provoca fongs que podrien acabar perjudicant la qualitat de l’ oli.

També els cítrics es veuen afectats per les pluges continuades de les darreres setmanes i cal que siguin tractats adequadament per evitar la malaltia coneguda popularment com “el pixat” de la mandarina.

La climatologia contrastada dels darreres mesos a afectat també la producció d’ olis, habituals al mercat ja per aquestes dates,com per exemple els monovarietals que , segons deia el Gerent de l ‘Agrícola , fins a aquesta setmana o la propera  no es podran començar a elaborar, o el novell, del que se n’ ha pogut produir el just per a aquest dies de la passada Fira de l’ oli.
Un altre perjudici del que també es lamenten els productors en aquest inici de campanya és la poca matèria grassa de les olives,es a dir,el poc rendiment del fruit que es mou solament entre el 8 i el 12 per cent,quant en un any normal pot arribar a superar el 20 per cent.
L`únic punt positiu,al menys fins  la setmana passada, era la qualitat de l ‘oli que raja amb uns graus d ‘acidesa molt baixos que difícilment  superaven  els dos graus.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada