El col•lectiu magrebí de Santa Bàrbara desmenteix que estiguin construint una mesquita.

`shalam

Hafed, Ahamed,Youssef i Halim, membres de la nova Associació “Shalam” del nostre poble.

El local de l’Associació Cultural “Salam”, s’inaugurarà dissabte i és un Centre on poder ensenyar la seua cultura als joves magrebins nascuts aquí.
La casa s’ha reformat amb tots els permisos municipals i ha tingut un cost de 30.000 euros finançat amb aportacions de 300 euros per família.

(J.Roig/T.G.).-Des de fa alguns setmanes i desprès de veure les obres que un grup de magrebins estaven fent al immoble que hi ha a tocar de l’actual centre de Serveis Socials del nostre poble, s’especulava amb la possibilitat de que el que estaven fent  fos  una mesquita per a dur terme les seues pràctiques religioses.
Davant d’aquests rumors, l’Associació Cultural “Salam” ha volgut venir a la nostra emissora, no solament a desmentir que el local sigui una mesquita, sinó a explicar l’ús que se li vol donar.
Youssef , president de la nova associació i veí del nostre poble des dels 7 anys, explicava que hi ha molts nois i noies marroquins nascuts aquí que no coneixen res de la seua cultura, per això van pensar que seria important habilitar un local on els joves pugin aprendre la seua llengua, l’àrab o el berber, o les dones el català o el castellà i on també pugin celebrar reunions o celebracions, però en qualsevol cas, no és una mesquita, afirmava taxatiu Youssef.

L’associació ja fa temps que tenia en ment portar a terme aquest projecte.Finalment i desprès d’intentar, sense èxit, llogar un local, va sortir l’oportunitat per comprar la casa on han fet les obres, “amb tots els permisos” puntualitzaven. La casa i les obres els ha costat 30.000 euros dels que ja n’han abonat la meitat finançant-ho el mateix col•lectiu amb aportacions de 300 euros per família .
Aquest local de la nova associació islàmica planera “Salam” (que significa “pau”), serà inaugurat el proper dissabte a les 5 de la tarda i la comunitat invitava a tot el poble a l’acte a l’hora que afirmaven estar oberts a tot aquells que vulguin conèixer també la seua cultura.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada