L’ oli mono varietal de “sevillenques” serà enguany la novetat de la Cooperativa a la Fira de l’ Oli de Santa Bàrbara

Oli "Iberolei" embotellat per la Cooperativa Agrícola del Camp (Foto LPR)

Oli "Iberolei" embotellat per la Cooperativa Agrícola del Camp

(T.Giné-J. Roig).- L’oli d’ olives de les varietats  sevillenques i morrudes, són  els nous productes que prepara la Cooperativa Agrícola del Camp per a la propera edició de la Fira de l’Oli Novell els Cítrics i Comerç de Santa Bàrbara.
Josep Lluis Cardona,Gerent de la Cooperativa planera ,explicava que de moment  l’ oli  que es presentarà  a la Fira serà el de la varietat “sevillenca” i més endavant,l ‘entitat te previst comercialitzar també un altre oli mono varietal,en aquest  cas d’ una varietat d’ oliveres també molt comuna al territori, la “morruda”
Cardona explicava també que,si l’any passat, la Cooperativa Agrícola del Camp presentava ,  l’oli d’oliveres mil•lenàries,en el marc  de la Fira de l’oli Novell els Cítrics i el Comerç ,que es celebra a Santa Bàrbara al mes de novembre,  està previst que aquest any es presenti aquesta  nova varietat  d’ oli  elaborat únicament amb “sevillenques”  per tal d’aconseguir un valor afegit als productes del camp .
Tot i que encara es aviat per donar una xifra exacta de la producció que se’n farà d’aquest mono varietal ,perquè cal  tenir en compte que el moli d’oli va obrir la passada setmana i encara comencen a  entrar olives d’una manera minsa i escalonada, si que  s’espera que aquest any  campanya  sigui bona en quantitat i qualitat.
La Fira de l’ Oli Novell els Cítrics i el Comerç de Santa Bàrbara es durà a terme enguany el cap de setmana del 19 al 21 de Novembre i la Cooperativa  planera espera disposar  d’ una bona quantitat de botelles per promocionar  aquesta nova varietat d’ oli.
La sevillenca o sevillana és una varietat d’olivera. Produeix un oli de qualitat mitjana però de bones qualitats gustatives. Hi ha en conreu unes 25.000 hectàrees esteses per les zones del sud de Tarragona i Castelló.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada