El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, presenta 18 actuacions locals de les Terres de l’Ebre subvencionades amb 4,5 milions d’euros del Feder

*A Deltebre s’invertiran 875.000 euros per a la renovació del centre comercial i millora de l’accessibilitat per als vianants

El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, ha presentat les 18 actuacions dels diferents municipis de les Terres de l’Ebre subvencionades amb 4.559.190 euros del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) avui dijous, 17 de setembre. Aquestes actuacions, que s’emmarquen en els eixos 2 i 4 del Feder, destinat a Catalunya per al foment de la competitivitat i l’ocupació, suposaran una inversió total de 9.118.380 euros.

La presentació dels projectes locals seleccionats del Feder ha tingut lloc a la plaça de Mossèn Gabriel de Deltebre i ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Gervasi Aspa, i el director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Carles Pasqual. A l’acte també ha assistit el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Josep Lluís Salvadó.

18 actuacions locals a les Terres de l’Ebre

L’Ordre de convocatòria del Programa Operatiu de Catalunya de les subvencions del Feder en el marc dels eixos 2 i 4 és una convocatòria única no territorialitzada. En aquest sentit, a les Terres de l’Ebre s’hi han presentat 37 projectes, dels quals 18 han estat seleccionats. D’aquests projectes, 2 són per a l’Eix 2, dedicat al medi ambient i prevenció de riscos, i 16 són per a l’Eix 4, dedicat al desenvolupament local i urbà.

Aquests 18 projectes tenen un cofinançament de fons Feder de 4.559.190 euros i això representa una inversió total de 9.118.380 euros per l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre.

Al conjunt de Catalunya, la part del Feder destinada a les actuacions de les corporacions locals que gestiona el Departament de Governació, està dotada en aquesta primera convocatòria 2007-2010 amb 70.002.851 euros per realitzar un total de 221 actuacions seleccionades.

Les actuacions beneficiàries poden rebre un finançament fins al 50% de la despesa subvencionable. A més, els projectes seleccionats d’aquesta convocatòria han d’estar executats i certificats abans del 31 de desembre de 2010. Finalment, no serà fins a principis del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent (2011-2013).

Renovació del centre comercial de Deltebre i millora de l’accessibilitat per als vianants

Entre les actuacions finançades amb fons Feder destaca la renovació del centre comercial de Deltebre i millora de l’accessibilitat per als vianants. Emmarcat dins l’eix 4, destinat a la regeneració urbana i local, aquest projecte compta amb una despesa elegible de 1.750.000 euros i rebrà un finançament de 875.000 euros a través del Feder.

El projecte planteja la millora urbana de l’àmbit comercial del centre del nucli urbà de Deltebre, on es troba el mercat municipal i es concentren la majoria de comerços i serveis. L’objectiu de l’actuació és dinamitzar les activitats comercials i renovar la imatge, el mobiliari urbà i els espais públics. També es millorarà l’accessibilitat per als vianants i per a l’ús de la bicicleta.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada