La Via Verda de la Terra Alta accessible a persones amb discapacitat

Gràcies a les bicicletes adaptades donades per Sanitats,  persones amb mobilitat reduïda han pogut gaudir de l’esport i de la naturalesa especialment  des de  el tram accessible de Via Verda de la Terra Alta, que va de Bot fins a la Fontcalda

Les bicicletes són del Consell Comarcal  qui les cedeix de manera rotatòria a les empreses de la comarca que operen a la via verda mitjançant conveni anual.

Amb aquestes bicicletes adaptades,persones amb mobilitat reduïda, poden fer trams de la Vida Verda,especialment entre Bot i La Fontcalda (Foto:Riberaonline)

(Ribera online/J.Roig).-L’any 2010 prop de 10.000 clients de Sanitas van fer possible amb un clic de ratolí, que Sanitas donés 30 bicicletes adaptades per a persones amb discapacitat a 10 vies verdes espanyoles.
La Via Verda de la Terra Alta va ser la segona més valorada, amb més de 1.000 vots, és per això que la Fundación También, amb conveni amb SANITAS, va lliurar aquestes bicicletes adaptades (handbikes i tricicles especials) al Consell Comarcal de la Terra Alta.

Gràcies a aquestes bicicletes, persones amb mobilitat reduïda han pogut gaudir de l’esport i de la naturalesa sense que la seva discapacitat suposi una barrera a la integració de les persones amb discapacitat a través de l’esport adaptat.
El Consell Comarcal de la Terra Alta va cedir aquestes bicicletes a les empreses de la comarca que operen a la via verda mitjançant conveni i amb una rotació anual que va començar per l’empresa Montsport ubicada a Horta de Sant Joan.
Recentment, s’ha canviat l’empresa que s’encarregarà de posar-les a disposició de les persones que ho requereixin durant un any i gratuïtament, serà l’empresa Serveis Turístics Senda, SL (Esgambi), ubicada a Horta de Sant Joan.
L’ús de les bicicletes, durant l’any que han estat funcionant, ha estat especialment sol•licitat en el tram accessible de Via Verda dela Terra Alta, que va de Bot fins a la Fontcalda. Aquesta acció conforma la Via Verda de la Terra Alta com un dels llocs de referència per al turisme accessible.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada