El Ceip Jaume Balmes de Santa Bàrbara tria la ràdio municipal per presentar un treball

El treball fa referència a l ‘evolució de la música rock i pop  i el paper dels mitjans de comunicació a l’ hora de difondre-la

És  pretén fomentar entre l ‘alumnat de primària l ‘hàbit del treball en equip afegint l ‘al•licient de poder  mostrar-lo en públic.

Els alumnes de sisè del Ceip Jaume Balmes a la sala de plens,esperant el seu torn per entrar als estudis de La Plana Ràdio (Foto:LPR)

(J.Roig).-Tal i com van fer la passada setmana els alumnes de tercer d’ ESO de l ‘Ies Les Planes ,també els alumnes de 6é del Col•legi Jaume Balmes  de Santa Bàrbara han  escollit l’ emissora municipal per presentar  i donar a conèixer  el treball de final de  curs que han preparat  en equip sota el títol de “El rock i el pop”.
El treball es presenta pel mateixos alumnes  en un programa especial,emès entre les 9 i les 11 del matí ,desp`res d ‘explicar  les fases en que es va preparar,seleccionant primer un tema,en aquest cas l’ historia de la música rock i pop i la seua evolució des de els anys  50 fins l ‘actualitat.
Desprès de classificar conceptes i repartir continguts entre els diferents grups,formats cadascun  per 4 alumnes, ,es va fer la recerca de l’ informació,primer utilitzant llibres de consulta i enciclopèdies i en últim terme Internet, per avesar a l ‘alumne  en el tracte  amb els llibres.
Un cop recollida l’ informació  i fet el treball per part de cada  grup  ,es va exposar a classe i avui ,en darrer terme,es presenta a l ‘audiència de la ràdio del poble per tal de donar-lo a conèixer,com un incentiu més per a l ‘alumnat.
El treball que es presenta avui a la ràdio consta de 10 blocs que són  comentats pels mateixos membres de cada grup de treball  incloent a cada apartat un tema musical apropiat.
El blocs que han treballat fan referència als orígens del rock,als any 50,el Rhythm and Blues,el rock blanc i negre,el rock dur,el rock a Europa  i al dels any 80  i també al rock espanyol  i al català.
El treball conclou  establint la relació que hi pot haver entre la música  pop i el rock i el paper que juguen   els mitjans de comunicació a l’ hora de  difondre-la i propagar-la.
El treball ha estat coordinat pel mestre de música del centre,Lluis Fernández.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada