Salut planteja retallar l’atenció 24 hores almenys a set CAP ebrencs

CAP Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Es planifiquen reduir efectius i serveis a l’Aldea, Sant Jaume, la Ràpita, Tortosa i Santa Bàrbara, entre altres municipis

Al nostre poble podria quedar solament el metge de guardia

(DdT).-A l’atenció primària hi ha aquests dies intenses negociacions per definir les mesures a aplicar perquè les diferents àrees bàsiques de Salut redueixin també la seva despesa; unes mesures que es poden començar a concretar a partir del proper 1 de Juliol . Un dels punts en els que s’incididà serà en la reestructuració de l’atenció continuada (24 hores), que ofereixen actualment bona part dels centres d’atenció primària (CAP) del territori.

Una de les primeres mesures acordades ha estat la supressió de les guàrdies al consultori de Sant Jaume d’Enveja, que arran de la construcció del nou pont sobre l’Ebre es poden derivar al CAP de Deltebre. També es preveu que el CAP de l’Aldea tanqui a les nits, de manera que les urgències es derivin a l’Hospital Comarcal d’Amposta i en els casos més greus, siguin ateses per la UVI mòbil que també té seu al municipi.

Entre les propostes que hi ha sobre la taula hi ha també la reducció del servei a la meitat del  personal de guàrdia de nit als CAP del Temple de Tortosa i Sant Carles de la Ràpita, que passarien de dos a un sol equip de metge i infermer/a.

A Santa Bàrbara, s’aposta per deixar només un metge de guàrdia, prescindint de la figura de l’infermer o infermera.

Per últim, s’ha iniciat la reestructuració del servei de guàrdies als centres de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre; a més del servei de transport  d’emergències mèdiques.
Els sindicats sanitaris s’oposen frontalment a aquestes mesures, però des dels serveis territorials de Salut s’apunta a què encara no són del tot definitives. El sindicat Metges de Catalunya critica el que considera un desmantellament de l’atenció 24 hores. «L’objectiu és afavorir aquest servei en els hospitals comarcals», afirmà al diari el representant del sindicat al territori, Javier Martínez. Així, Metges de Catalunya ha iniciat a nivell de tot el país una recollida de signantures contra la retallada

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada