Els citricultors se senten discriminats per Europa

(El Punt).-Els productors de taronges i mandarines seran els únics que hauran d’especificar a l’etiqueta els tractaments postcollita, segons la nova normativa europea
El comitè de gestió de fruites i hortalisses de la Unió Europea ha aprovat la normativa que regula l’etiquetatge dels productes agraris i que força els citricultors a especificar en l’etiqueta els tractaments postcollita. Una obligatorietat que només afecta els productors de cítrics i no els de fruita dolça o hortalisses, tot i que la majoria de productes agraris reben tractaments després de la collita per garantir-ne la conservació.
“No ens sorprèn la decisió d’Europa que sempre penalitza els cultius mediterranis, per afavorir que entre gènere de fora”, ha manifestat el responsable del sector dels cítrics d’Unió de Pagesos, Carles Roig. A més, els citricultors recorden que l’ús de productes fitosanitaris ja està regulat a través d’una normativa molt estricta. Una normativa, però, que no estan obligats a complir els productors de fora de la Unió Europea, encara que la seua fruita s’hi comercialitze. A l’Ebre es produeixen unes 170.000 tones de cítrics.