MÍTING MOVIMENT ALTERNATIU PLANER

(L.P.R) El Moviment Alternatiu Planer (MAP) aposta pel canvi. És el punt clau del seu programa i així ho van transmetre en el míting de campanya celebrat dissabte a la tarda a l’Smartcentre de Santa Bàrbara.

Aposten per una Santa Bàrbara de futur, i per això afirmen que cal una transformació del poble perquè pugui ser un referent al territori, econòmicament, culturalment i turísticament, i no una ciutat dormitori com ho està sent ara, i que a més, manca de feina.

Un canvi també en la manera de fer política, on tot el poble pugui saber quines són les gestions que es prenen des de l’Ajuntament i quins són els projectes que es desenvoluparan. Així, si MAP s’inicia en la governació, aposta per les auditories en les diferents regidories per saber quina és la situació econòmica actual.

El projecte de futur que proposa el MAP es basa en 33 punts dividits en vuit blocs entre els quals han treballat més extensament la dinamització econòmica primer, i el poble i la promoció turística i festes després.

El plat fort del programa són les propostes econòmiques, amb la creació d’un pla d’ajut a primers habitatges, la creació d’un pla d’incentius de contractació a les empreses que s’instal·len a la població, i rebaixar un 20% del rebut del clavegueram i escombraries. Un punt on Isabel Garcia va voler detenir-se per explicar que l’actual govern s’ha estalviat aquest percentatge i no ha rebaixat el pagament al ciutadà, “desconeixem on s’ha desviat la recaptació d’aquest percentatge […] aquests diners podrien repercutir en la gent del poble amb alguna subvenció”.

Pel que fa a l’IBI Garcia va destacar la possibilitat d’una rebaixada del 25% en els primers habitatges i en les finques rústiques. La candidata del MAP va afirmar que “l’actual consistori va recaptar quatre anys seguits l’IBI el qual havia baixat uns punts –sabent-ho bastant abans que ho farien- uns diners que haguessin pogut repercutir també en els rebuts del ciutadà”. En aquest sentit Garcia remarcava que aquest fet el consideren com “un a mala gestió econòmica”.

L’aigua va ser un altre dels temes que va tractar Isabel Garcia amb deteniment. El grup posa en dubte que s’instal·lessin els filtres de carboni, després de saber el resultat de les analítiques, i sabent també la despesa econòmica que girava al voltant dels 250 mil euros.

D’altra banda, el MAP proposa que perquè les obres no vagin a càrrec d’empreses de fora, el 50% es faci amb recursos propis (arquitectes, aparelladors, la brigada, etc.) i l’altre 50%, vagi a càrrec d’empresaris o treballadors de Santa Bàrbara. En aquest punt Isabel Garcia va recalcar que aquesta serà “una formula perquè la gent del poble pugui treballar i quedar-se aquí”.

Pel que fa a la gent gran, proposen que VIMA estigui obert en caps de setmana. En esports, volen el canvi en les clàusules de la concessió que hi ha ara a les instal·lacions esportives perquè tothom pugui accedir sense pagar. I en agricultura, aposten per l’abastiment de l’aigua amb un nou sistema de targetes bonificables, la creació d’un nou sistema de “cubes” per abocar el líquid, i per últim, fer costat a la pagesia amb el “Xerta-Sénia”.

També volen promoure l’emprenedoria i donar a conèixer la població a tot el territori amb diverses activitats com són els concerts o les fires amb productes de proximitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada