L’Escola de Música de Santa Bàrbara, a la corda fluixa

thescola

Edifici de l’Escola de Música “Los Flarets” de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Tot i les dificultats econòmiques, l’Escola aguanta gràcies a l’ implicació de l’ajuntament que avança els diners de les subvencions que tindrien que rebre de la Diputació.
El director de l’Escola diu que la continuïtat del centre depèn de l’ implicació dels mestres, els pares i l’administració.

(J.Roig).– A finals del 2013 i segons informacions aparegudes a diferents mitjans de comunicació un centenar de les 180 escoles de música municipals que hi ha a Catalunya estaven passant serioses dificultats per poder seguir endavant si no els arriba la subvenció de 230 euros per alumne promesa per part del Govern. Fonts del departament d’Ensenyament van reconèixer el novembre passat que era difícil mantenir aquestes ajudes en els pressupostos del 2014 perquè les seves prioritats eren les llars d’infants, els conservatoris i els estudis artístics.
Sis mesos desprès la situació sembla que no ha canviat gaire, al menys a l’Escola Municipal de Música de Santa Bàrbara

Marc Subirats, director de l’escola planera, explicava a la nostra emissora que, per intentar evitar tancaments i garantir la sostenibilitat dels centres, l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), entitat on hi ha adherides 110 escoles, va convocar una assemblea extraordinària el 23 de desembre de l’any passat en què, sense donar una solució definitiva al problema del finançament d’aquestes escoles, si que se’n va proposar una de transició fins que la Generalitat poguera tornar a regularitzar els seu compromís. La fórmula era que les Diputacions es fessin càrrec de l’aportació a les Escoles, però, de moment, tampoc ha donat resultat i la situació en la que es troba l’Escola de Música de Santa Bàrbara segueix essent precària. “És penós, ja ens trobàvem en una situació precària i ara encara hi estem més. És insostenible, no podem tenir Escoles de Música si no hi ha recursos”, es lamentava Subirats.

Per la seua banda, Paco Casado, el president de la Unió Musical Jaume Balmes, deia que tot i les dificultats per subsistir econòmicament,”anirem aguantant” gràcies a la voluntat de l’ajuntament de Santa Bàrbara. Casado deia que la Diputació encara no ha pogut fer efectiva la subvenció aprovada i corresponent a l’any passat, però que l’ajuntament mensualment els va avançant els diners amb una clara voluntat de que l’escola no desaparegui.

Tornant al director de l’escola, Marc Subirats , deia que la continuïtat del centre, tot i la situació de precarietat esmentada, no perilla gràcies a la voluntat dels pares dels alumnes, els mestres i l’ajuntament.”Si tot hom s’implica, penso que no hi ha perill”, advertia el director.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada