La Unió Musical Jaume Balmes s’ atreveix amb “Pere i el Llop”.

*El conte musical de Prokofiev , “Pere i el Llop”  és tot un repte ,diu el  jove director de la banda planera  ,perquè alguns passatges de l’ obra són els que han d’ interpretar els músics en les proves d’ accés a les orquestres simfòniques.

Com a colofó de les jornades culturals que Santa Bàrbara ha viscut les darreres setmanes, demà dissabte ,a partir de les 6 de la tarda i al Centre Cultural del municipi ,la Unió Musical Jaume Balmes  estrenarà l’ obra “Pere i el Llop” , conte musical per a nens composat  pel soviètic  Serguei  Prokófiev  el 1936.


Marc  Subirats ,director de la banda, explicava que l’ obra, tot i ser un conte musical,  implica una gran dificultat interpretativa per diversos motius. D’ una banda  perquè  l’obra de Prokófiev  es va escriure  solament per narrador i músics  i ells han inclòs també l’ interpretació dels diferents personatges del conte. Interpretació  que correrà a càrrec dels actors del grup teatral  de l’ Ametlla de Mar que ja en tenen experiència per haver-ho fet l ‘any passat amb la banda d’ aquesta localitat.
L’ altra dificultat de l ‘obra és la gran quantitat de modulacions i canvis de to que te la partitura dels solistes ,per això la banda ha tingut que recórrer  a sol•licitar el reforç  de músics solistes del territori. Subirats exemplificava la dificultat dels solos de l’ obra assegurant que molts d ‘aquets passatges són els que han d’ interpretar els músics per passar unes oposicions  per  entrar a les orquestres simfòniques.

El director de la formació planera explicava també que “Pere i el Llop” és un obra familiar  que pot interessar tan a adults com a petits .Al mateix temps no amagava que ha significat un gran esforç  per a la Unió musical  Jaume Balmes  adaptar i coordinar els músics de la banda,amb l’ inclusió dels solistes de reforç i sobre tot amb l ‘escenificació dels actors que representaran el personatges del conte. Subirats deia que tot aquest esforç  haurà valgut la pena  si l ‘actuació es veu compensada amb una massiva assistència de públic. Actuació que com hem dit  es durà a terme aquest dissabte a partir de les sis i al Centre Cultural  de Santa Bàrbara

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada