L’obra “Memòries d’un asperger” , de Montserrat Espallargas, guanya el premi literari “Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara”

premisweb_EDITORA9808EDITORA_8922

Membres del Jurat (Foto:AdSB)

“Certificat d’invasió”, de Josep Manel Obiol Cabrera, s’emporta l’accèssit de caràcter local.
Els premis es lliuraran el dia de Jordi, coincidint amb la representació d’una obra teatral a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO de l’ Institut les Planes.

(J.Roig/T.G./AdSB).-El jurat del XXV premi literari Vila de Santa Bàrbara, desprès de debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de narrativa, que aquest any s’ha convocat des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara va decidir que el premi, dotat en 300 €, es concedís a l’obra “Memòries d’un asperger”, de Montserrat Espallargas Barceló de Barcelona.
Els membres del jurat destacaven l’originalitat de l’obra, referida a aquesta singular dolença, el síndrome d’asperger, un trastorn que es caracteritza perquè el pacient manifesta interessos limitats o una preocupació inusual i obsessiva amb un objecte o un tema en particular, arribant a excloure altres activitats i temes de conversa. Les persones que ho pateixen solen tenir una intel•ligència normal o lleugerament per sobre de la mitjana, però mostren rutines o rituals repetitius, així com una tendència a parlar de manera massa formal o monòtona i a interpretar figures retòriques i ironies de manera literal.

En aquesta edició, i segons que explicava l’alcalde i regidor de Cultura, Alfred Blanch la participació que aquest XXV premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut una interessant resposta ja que el total d’obres presentades de la modalitat de narrativa van ser de 17, quantitat superior a la de fa dos anys quan també es convocava el premi de narrativa que van ser d’11 i de l’any 2012 que va ser de 14 participants. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i al següent poesia i assaig i així successivament.
També, dotat en 60 €, s’atorgà un accèssit de caràcter local a l’obra “Certificat d’invasió”, de Josep Manel Obiol Cabrera.
L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 23 d’abril a les 18.30 a l’Smartcentre, on també es representarà l’obra Maleïda Poma d’Anna Ballester, a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO de l’ Institut les Planes

Els membres del jurat destacaven que les procedències dels participants havien continuat estant molt variades i de llocs diferents de la geografia catalana, igualment que les temàtiques que també van ser molt diverses, però es lamentaven per la baixada d’autors del municipi que en els últims anys s’havia incrementat notòriament, cosa que els feia coincidir en el fet que hi ha molt bons autors del poble dignes de presentar-se al concurs i que no ho acaben fent.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada