La Transplanes del Montsià sortirà enguany des de el Mas de Barberans

unio-ciclistaLa Unió Ciclista Santa Bàrbara organitza el proper diumenge 26 d’ abril , la XII edició  de la clàssica cursa “Transplanes del Montsià” , una activitat lúdica – esportiva que te l’ objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta entre els ciutadans i que tradicionalment arrencava des de Santa Bàrbara per culminar els mes de 30 kilòmetres  de recorregut al cim de Casetes Velles , ja dintre del Parc Natural  dels Ports  , amb dos  trams  ben diferenciats.

El primer travessant  la plana del Montsià i el segon ,tècnicament mes dur,  superant , en un recorregut d’ uns 17 kilòmetres, un desnivell de 800 metres.

Enguany , per primer cop però, la cursa no  sortirà des de Santa Bàrbara , si  no que o farà des de el Mas de Barberans, desprès de que l’ ajuntament masover els fes l’ oferiment a canvi  d’ una petita aportació econòmica.

Ximo Bel, el secretari de l ‘entitat explicava a la nostra emissora que o van acceptar perquè per a entitat petites i tradicionalment deficitàries com és la que representa, qualsevol  aportació econòmica sempre és important. Així la “Trasnpalenes del Montsià” sortirà aquesta diumenge des de davant del Restaurant Mario del Mas i dintre del context de la Festa Major ,d’ aquest municipi veí.

Un altra novetat enguany és que s’ ha canviat la data en la que , habitualment es feia la “Transplanes” dintre del context d ‘activitats de la Fira de l’ Oli. L’ entitat ha cregut  convenient canviar la data per qüestions climatològiques ,ja que al novembre solia fer mes mal temps.

La  “Transplanes del Montsià” és una cursa no competitiva, oberta a tot hom que  es senti amb ganes de participar. El recorregut com hem dit serà des del Mas de Barberans a Casetes Velles.

Les inscripcions es podran fer el mateix dia de la cursa a partir de les 8 del matí i haurà premis per als tres primers de cada categoria.

El millor temps aconseguit en l ‘edició de l ‘any passat ,va ser de 50 minuts i 15 segons.