Intervenen bombes i granades de la Guerra Civil a un veí de Santa Bàrbara.

El veí explicava a la Plana Ràdio que va trobar-les pel camp i no pensava incórrer en cap delicte quan les va posar a la venda.

Se li han intervingut 4 granades de mà, una granada de morter i una cua de morter.

El venedor havia fixat en 300 euros el valor de tots els artefactes.

(L.P.R)La Intervenció d’Armes i Explosius d’Amposta, va tenir coneixement de l’existència d’un anunci en una plataforma de comerç en línia de compravenda de productes de segona mà, i on es posaven a la venda, bombes , granades de mà, bales i morters de la Guerra Civil, per un valor de 300 €. Després de diverses tasques d’investigació, es va contrastar l’autenticitat de l’anunci, detectant que l’anunciant era un veí de la localitat de Santa Bàrbara.

La Guàrdia Civil va contactar amb el propietari, que explicava a la Plana Ràdio havia localitzat els artefactes al camp i no pensava estar incorrent cap delicte quan va posar-les a la venta.
Els artefactes van ser decomissats amb l’actuació del Grup d’Especialistes en Desactivació d’Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, tal com requereix el protocol d’actuació en aquests casos, per tal de comprovar que no contenien càrrega, pólvora de propulsió, ni cap explosiu en el seu interior.

Amb motiu de l’esmentada actuació, es va procedir a formular denúncia, el titular de l’anunci, per infracció a la Llei 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana i a l’aprehensió de 4 granades de mà de diferents models, 1 de morter i 1 cua de morter.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada