La Mancomunitat de la Taula del Sènia ha rebut 40 milions d ‘euros en 7 anys.

JaumeAntich_2_

Jaume Antich (Foto:J.Antich-twitter)

L’entitat complia ahir 7 anys.

Santa Bàrbara va poder formar-hi  part per mig kilòmetre.

Jaume Antich el fins ara gerent de la Mancomunitat feia des de la nostra emissora un exhaustiu repàs a la seua gestió.
(T.G./J.Roig).-Desprès d ‘algunes setmanes d’ haver deixat el càrrec com a gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sènia,  l’ ulldeconenc  Jaume Antich ,en una entrevista a La Plana Ràdio,feia balanç  de la seua gestió  al capdavant de aquesta entitat supraterritorial que,precisament ahir, complia el seu setè aniversari  ja que,tot i que el procés de gestió del projecte  de mancomunar els pobles més propers al Riu Sènia havia començat dos anys abans,no va ser fins el 20 de febrer del 2006 quant la nova entitat va ser inscrita en el Registre d’Entitats Locals del Ministeri d’Administracions Públiques.
Entre les valoracions més destacades que vam escoltar del ex gerent,la referent al volum econòmic que ha gestionat la Mancomunitat durant aquest període,que segons les estimacions fetes, estaria,entre subvencions i crèdits  als ajuntaments que hi formen part, al voltant del 40 milions d ‘euros  que hauria generat una inversió al territori  de gairebé el doble de diners.
Jaume Antich deia que els objectius principals de la Mancomunitat,  creada per ser un mitjà per treballar en comú per a la millora de las condicions de vida dels 117.000 habitants que poblen els 27 municipis que hi formen part,s’ han aconseguit treballant  i buscant recursos amb  una major i millor coordinació entre totes les administracions , aconseguint de totes elles les inversions necessàries per poder-ho dur a terme.

Santa Bàrbara,pels “pèls”.

L ‘experiència ha estat tant positiva que fins i tot ajuntaments que en principi es resistien a formar-hi part ,en veure els resultats, van demanar d ‘entrar-hi. Antich explicava el cas de l’ interès mostrat per Santa Bàrbara,quant,essent alcalde Joaquim Martí,aquesta va demanar de formar part de la Mancomunitat. Tenint en compte que l ‘acord de la Mancomunitat és de que no hi poden formar part aquells municipis que estan a més  de 15 km. del riu Sènia ,en principi el nostre poble hi hauria quedat fora. Els arguments de Martí  de que no venia de mig kilòmetre i tenint en compte que alguna franja del nostre terme municipal estaria dintre d’ aquesta mínima distància,finalment va ser acceptat.

La política ,de banda.
A part d’ aquesta anècdota  i desprès d’ un exhaustiu  repàs a lo més destacat  de lo que ha aconseguit l ‘entitat en aquest 7 anys,com l ‘arranjament de camins,fer arribar les noves tecnologies a petits municipis de muntanya o la posada en valor de les oliveres mil•lenàries Antic volia destacar sobre tot la cohesió que sempre ha tingut la Mancomunitat deixant de banda els colors i els interessos polítics  a l ‘hora d’ aconseguir beneficis per als pobles,tenint en compte que els membres de la Mancomunitat formen part de tres comunitats autònomes diferents,amb governs ,institucions i ajuntaments de les més diverses opcions polítiques.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada