La Generalitat, l’Estat, l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Endesa i Infosa signen un protocol per millorar el subministrament elèctric al Trabucador

(J.Roig/Redacció).-La Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general d’Energia i Mines i de la de Medi Natural; l’Administració General de l’Estat, mitjançant la direcció general de Costes; l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la distribuïdora d’electricitat elèctrica Endesa i l’empresa Infosa han signat un protocol per resoldre els problemes de subministrament de l’istme del Trabucador, al Delta de l’Ebre. La solució pactada inclou el soterrament de la línia elèctrica que alimenta la zona i el desmantellament de l’actual traça. L’actuació tindrà un pressupost aproximat de 0,7 milions d’euros i permetrà resoldre els problemes de subministrament, deguts a l’efecte dels temporals, que patia l’empresa salinera Infosa i garantir la preservació del medi natural del Delta de l’Ebre.

Des de l’any 2001, l’empresa Infosa, usuària única de la línia, patia interrupcions periòdiques en el subministrament elèctric degut a les inclemències meteorològiques. El soterrament de la línia, a més de complir amb els requisits de seguretat en el subministrament elèctric necessaris, també garanteix el màxim respecte per a la zona de l’istme del Trabucador, inclosa en un paratge d’especial protecció ambiental com és el Delta de l’Ebre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada