Més de 3 milions d ‘euros,el Pressupost amb que comptarà Santa Bàrbara el proper 2014

P1010826

Angela Pla ,regidora d’ Hisenda de l’ ajuntament de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Els comptes municipals, que van rebre el suport de CiU, l’abstenció d’Unitat Planera i el vot contrari de PPC, segueixen prioritzant les inversions i el manteniment dels serveis bàsics.

(AdSB/J.Roig).-La celebració del Ple Municipal del consistori de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, celebrat el passat 14 de novembre, va marcar la discussió i posterior aprovació del pressupost per a l’any 2014. Uns comptes consolidats que ascendeixen a 3.046.058,99 d’euros, i que prioritzen, seguint la tendència dels últims anys, la inversió. A aquest concepte precisament es destinaran  803.424,73 euros, bona part dels quals s’ invertiran en la canalització del carrer Victòria (barranquet), en l’ urbanització de la plaça de la Independència o a la millora de camins així com a l’acabament de la profunda remodelació del Centre Cultural o del Cementiri.
El pressupost manté serveis claus en l’actualitat com el Centre de Dia, la Llar d’Infants o l’aposta per la formació des de l’àmbit de serveis socials o l’infocentre. Finalment la cultura i l’ensenyament, a través de la injecció econòmica al Centre Cultural, Biblioteca o el suport i manteniments dels diversos centres d’ensenyament, com l’Escola de Música o l’Escola Jaume Balmes, mantenen el mateix nivell econòmic que en anys anteriors.

**Destaca tanmateix del pressupost del 2014 la voluntat de l’equip de govern de mantenir tots els serveis que ve prestant els darrers anys, i l’engegada de serveis nous com el nou Mercat Municipal o el nou Centre de Dia. Segons l ‘equip de govern s’ aprovat un  pressupost lliurat completament a les demandes de la societat planera, en temàtiques com els serveis socials als que es destinaran 3000 euros per a emergència social  o 32.000 per al conveni amb la SS , o a la joventut  amb el manteniment del PIJ, casal d’estiu, parc de Nadal, Grup Joventut, Centre Obert, etc.) o la gent gran.
D ‘altra banda es destinen  18.700 euros a les entitats,segons afirma   l ‘ equip de govern a la nota publicada a la pàgina web de l ‘ajuntament “per donar continuïtat a la rica vida social de què gaudeix el municipi”.

En l’apartat de l’esport i lúdic, el pressupost municipal, a través del manteniment dels diversos convenis, manté els serveis que venia prestant els darrers anys, en aquest sentit, les instal•lacions esportives, el Pavelló o les Piscines, segueixen tenint un bon gruix econòmic. Es mantenen, els pressupostos ajustats de la Fira de l’Oli Novell (50.000 euros) o les Festes Majors (100.000 euros), alhora que s’aprofundeix més en temes de dinamització econòmica, com el Museu de la Vida a la Plana, formació o polígon industrial.
El pressupostos per al 2014 contemplen 195.000 euros  per a la recollida d’escombraries,63.000 per a la neteja d’edificis municipals  o 85.000 euros en energia elèctrica de carrers o 20.000 euros en el manteniment de carrers i places. i 50.000 per al servei de recaptació-BASE.

Pel que fa a les ordenances fiscals s’ha fixat, un any més, una congelació general dels impostos i les taxes gestionades per l’Ajuntament, excepte en el rebut de l’aigua que sofrirà un increment del 10%, per cobrir el dèficit tarifari, degut en bona mesura al descens del consum; tanmateix es crea la taxa de manteniment de la nova depuradora del polígon industrial Barranc de Lledó, que s’aplicarà en un 50% del seu cost als propietaris de parcel•les en funcionament al mateix polígon.
El Govern Municipal manté l’aposta per la reactivació econòmica amb accions de foment de l’ocupació temporal, derivades essencialment de la inversió i execució d’obres directes, el conveni amb la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, a través de l’adhesió a programes d’ocupació, que per exemple han representat la contractació de 94 persones des de l’any 2009 a l’Ajuntament.
Finalment en l’apartat de difusió i mitjans de comunicació, el pressupost manté els manteniments bàsics de La Plana Ràdio i aposta per l’entrada en funcionament dels nous estudis, es manté el Santa Bàrbara Magazín, la revista d’informació municipal, la web santabarbara.cat i els convenis amb TV i diaris de les Terres de l’Ebre i es mantenen en el pressupost 2014 els beneficis fiscals, bonificacions i subvencions incorporades el 2013.

La confecció del pressupost, segons exposava la regidora d’Hisenda  Angela Pla “es veu novament afectat per la crisi econòmica, amb el manteniment de taxes i impostos congelats i la manca d’un finançament just per als ajuntaments”, cosa que “obliga a mantenir la contenció de la despesa municipal en tot allò que no és prioritari”. Un altre factor determinant és “la normativa dictada per l’administració de l’Estat, que condiciona notablement el marge de maniobra dels ens locals i la necessitat d’acomplir els objectius de dèficit del sector públic”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada