La PDE alerta de l’aprovació, dilluns, d’un esborrany del Pla de Conca de l’Ebre sense cabal mínim per al tram final

Els portaveus de la PDE Joan Antoni Panisello, a l'esquerra, i Manolo Tomàs, amb el cartell convocatòria de l'acte informatiu sobre els transvasaments de dissabte 25 a Tortosa.

Els antitransvasament acusen el Govern de no defensar la proposta de règim hídric que va aprovar al Parlament

(ACN).-El Consell de l’Aigua de la Conca de l’Ebre podria aprovar, aquest dilluns vinent, l’esborrany del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre sense incloure-hi cap proposta de cabal mínim per al tram final de l’Ebre. Així ho ha advertit la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), qui considera que aquesta maniobra pretén ajornar qualsevol acord fins després de les eleccions catalanes i ha reclamat al Govern que defensi la proposta de règim hídric aprovada pel Parlament bloquejant qualsevol acord. Els antitransvasament, però, estan convençuts que tots els partits amb representació parlamentària ‘estan d’acord’ amb aquest procés en la línia de poder facilitar un futur transvasament de l’Ebre cap a Barcelona.

Les aigües de l’Ebre tornen a baixar revoltes just abans de les eleccions del 29-N. La PDE ha fet públic el seu advertiment davant la possibilitat que dilluns pugui sortir aprovat l’esborrany de Pla de Conca de la reunió del Consell de l’Aigua sense cap xifra de cabal mínim per al tram final de l’Ebre sota l’argument de que els estudis relatius a la desembocadura i el Segre no han estat finalitzats. ‘Ho faran després de les eleccions. Govern i oposició estan d’acord. No es preveu cap xifra superior als 100 metres cúbics per segon per al Delta i es preveu el transvasament del Segre a Barcelona. Els cinc grans partits estan d’acord i ho tapen’, ha argumentat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

Els antitransvasament s’han mostrat extremadament molestos amb l’actitud del Govern respecte la defensa de la proposta de règim hídric per al tram final del riu. Tot i les afirmacions i reiteracions en aquesta línia del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, Tomàs ha reptat a l’executiu a dir ‘on’ i ‘com’ han defensat aquesta proposta. Segons ha abundat, la discussió d’un esborrany de Pla de Conca tenia com a requisit previ el consens de les nou comunitats autònomes afectades, entre les quals Catalunya. I això s’hauria acabat produint amb l’acord de l’executiu català.

El moviment social contra el transvasament serà present a la reunió del Consell de dilluns després que Ecologistes en Acció de Navarra els hagi cedit el seu lloc. També hi seran presents sis representants de la Generalitat. ‘Què farà el Govern? Ho poden bloquejar si volen’, ha afegit, escèptic, Tomàs. La PDE ja ha anunciat que els reclamarà que defensin el cabal mínim en coherència amb el que va aprovar el Parlament, una de les quatre propostes presentades davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que no haurien estat contrastades entre elles.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada