L ‘alcalde del Mas de Barberans creu necessari que tots els membres del nou ens de polítiques ambientals estiguin lliures de càrregues

abocadorEl deute actual dels ajuntaments del Baix Ebre amb el ReBe és de 3’5 milions d ‘euros
Tot i això Josep Lleixà valorava positivament  a un mitjà del territori la unió dels diversos consorcis ambientals i de residus del Montsià i del Baix Ebre que abocaran al Mas.

(Adaptació de LaMarfanta).-L’alcalde del Mas de Barberans, el socialista Josep  Lleixà,ha fet una valoració positiva de la unió dels diversos consorcis ambientals i de residus del Montsià i del Baix Ebre, anunciada ara fa unes setmanes. Amb motiu d’una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Lleixà  assenyalava que el nou ens de polítiques ambientals hauria de començar a funcionar, a partir del gener del 2014, lliure de càrregues.Cal recordar que el president del Consorci de Residus del Baix Ebre, el socialista Moisès Fabra, ja va advertir que caldria resoldre la situació dels ajuntaments del Baix Ebre que deuen més de 3,5 milions d’euros al consorci del ReBé.
L ‘alcalde del Mas de Barberans també va dir que caldrà tenir  en compte que aquesta petita població del Montsià, amb només 700 habitants, podrà arribar a rebre els residus sòlids urbans que generen més de 153.000 persones. Segons Lleixà, el nou organisme hauria de reconèixer la solidaritat que sempre ha tingut el poble del Mas de Barberans en el tema dels residus,subratllant que la seua població ha estat solidària amb la resta del Montsià a l’hora d’acollir el primer abocador comarcal, i que ara, amb l’ampliació del dipòsit de residus, també ho serà amb els ajuntaments de la comarca veïna del Baix Ebre que portaran la seua brossa fins al municipi.
Lleixà també va voler advertir que amb la nova situació hi haurà més camions transitant per les carreteres del Mas de Barberans, i que això suposarà un augment del risc per als veïns, que el nou ens també hauria de tenir compte.

L’ampliació de l’abocador del Mas de Barberans permetrà que siga el dipòsit públic de referència del nou ens de polítiques ambientals del Baix Ebre i el Montsià, tot i que aquest organisme podrà funcionar com una central venda de residus. Durant el proper estiu, començaran a arribar els residus dels pobles del Baix Ebre que fins ara abocaven a Tivissa, a la Ribera d’Ebre

En aquest sentit, Lleixà va explicar que actualment l’Ajuntament del Mas de Barberans rep un cànon únic anual pel fet de tenir l’abocador comarcal del Montsià, que s’incrementa anualment en funció de l’índex de preus al consum (IPC). Es tracta d’un cànon que el consistori ingressa amb liquidacions semestrals, al marge de les tones de residus que entren a l’abocador.

L ‘ampliació que recentment s’ ha realitzat a l ‘abocador del Mas de Barberans permetrà incrementar en 400.000 , els 40.000 metres cúbics actuals. Es traca d’una de les tres úniques obres que l’ARC ha impulsat  durant el passat 2012
amb una inversió de 2,4 milions d’euros.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada