Jaume Miquel envia un missatge de tranquil•litat sobre l’afectació del enterovirus a nivell local.

CAP_Santa_Barbara

El pediatra del CAP de Santa Bàrbara confirma que, a hores d’ara, no hi ha motius per alarmar-se i que ell no ha tractat cap cas sospitós.

Salut insisteix que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes i recorda que els nens han d’anar a l’escola, “però si tenen febre s’han de quedar a casa”

(J.Roig/T.G.).-Segons les dades de les que disposàvem aquest matí a primera hora, el Departament de Salut elevava ahir a 48 el nombre d’infants que han patit afectacions neurològiques agudes per un enterovirus. D’aquests, n’hi ha 21 que continuen ingressats i en concret, 2 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Salut també desvinculava anit el cas de la nena amb tetraplègia de la resta de casos d’enterovirus. La nena hauria emmalaltit al febrer per infecció de l’enterovirus D-68, diferent del que afecta els 48 nens que han agafat la malaltia des de l’abril.

Per tractar des d’una perspectiva més propera aquesta informació, la redacció de la Plana Ràdio, ahir, es posava en contacte amb el pediatra del CAP de Santa Bàrbara per informar de la situació a nivell local.

Jaume Miquel reiterava lo que anem coneixent d’aquest episodi víric, és a dir, que els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any ; que normalment deriven en malalties lleus com la coneguda popularment “ma peus boca”, de la que, de tant en tant en tenim algun cas al poble. Ocasionalment però i d’una forma poc freqüent, pot causar afectacions neurològiques causant d’afectacions greus com tetraplegia o paràlisis, entre altres.

Tot i reconèixer que aquestes situacions de crisi s’han de valorar amb calma i que en el moment de l’entrevista desconeixia si enguany s’havien produït més casos aguts dels que solen ser habituals, en qualsevol cas eren molt pocs i per tant, “ la situació actual no crec que hagi de generar alarma”, concloïa el pediatra.

Preguntat pel cas concret del nostre poble, Miquel afirmava que ell no ha tractat cap cas sospitós, tot i insistir en que, d’afectacions ordinàries per enterovirus en tenim tots els anys.

Salut recomana fer “vida normal” i recorda que “Els nens han d’anar a l’escola i si tenen febre s’han de quedar a casa” i fa una crida a “estar atents però no alarmats”
Insisteix en que és molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents:

*Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.
*Evitar contacte estret amb persones infectades.
*Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada