El concurs literari dobla la dotació econòmica.

El premi es dobla no només per atreure major participants, sinó per actualitzar l’import que feia molts anys no s’incrementava.

Fins al dia 15 de març hi ha de temps per presentar els treballs a les oficines de l’ajuntament.

(L.P.R) L’ajuntament de Santa Bàrbara, ha doblat la dotació econòmica dels premis del Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara, que arriben a la XXVIII. En aquesta nova convocatòria la dotació anirà destinada als premis de poesia i assaig, recordem que des de fa uns anys són premis bianuals.

L’increment, segons explicava l’alcalde Alfred Blanch, es porta a terme per incentivar la participació, però sobretot perquè feia molt temps que no s’actualitzaven.

D’aquesta manera el premi de poesia, esta dotat amb 600 euros a un recull d’entre 10 i 25 composicions, de tema lliure; i un accèssit de caràcter local de 120 €, donat per l’ajuntament.

El premi d’assaig està dotat amb 600 €, a un estudi d’un mínim de 30 pàgines sobre un tema relacionat amb qualsevol aspecte del poble de Santa Bàrbara (tradicions, història, biografies de personatges famosos o populars, costums, oficis, llegendes i contalles, cuina, cançoners, festes, pagesia, danses, vestuari, dialecte, flora, fauna…) i un accèssit de caràcter local de 120 €, donats ambdós per l’ajuntament.

Totes les obres que aspiren a aquest premi hauran de ser originals i inèdites, escrites en català, imprès a doble espai, en fulls DIN A4, i presentar 5 còpies, adjuntant suport digital i sense signar, amb un lema o pseudònim, i acompanyades d’un sobre tancat, a l’exterior del qual ha de constar el lema i el premi a què aspira, i dintre, el nom, adreça, telèfon i adreça de correu electrònic de l’autor/a. El termini d’admissió dels originals acabarà el divendres 15 de març de 2019, a les 13 hores.

Tots els treballs s’hauran de fer arribar a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, carrer Rota de l’Alto núm. 2, 1r, codi postal 43570.

L’acceptació del premi comportarà la cessió dels drets d’una possible publicació, en primera edició. Si en el termini de tres anys aquesta no s’hagués realitzat, o l’obra no es trobés en curs d’impressió, l’autor/a podrà optar a editar-la pel seu compte, prèvia comunicació i fent constar en l’esmentada edició les circumstàncies del premi i, un cop publicada, n’haurà de lliurar 10 exemplars a l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

El jurat estarà constituït per: Carme Lleixà i Tal, Mestra de Primària, Mestra de Català, Llicenciada en Filologia Catalana. Professora de Llengua i Literatura Castellana. Carme Barberà i Roiget, Llicenciada en Filologia Catalana. Professora de Llengua i Literatura Catalana. Joan Carles Lleixà i Caballé, Mestre de Primària, Mestre de Català, Llicenciat en Geografia i Història. Professor d’Història i Geografia. Tots tres són professors a l’Institut les Planes de Santa Bàrbara. Fàtima Blanch i Farnós. Llicenciada en Filologia Catalana. Professora de Llengua Catalana en formació d’adults i educadora al Centre Obert l’Oliveta de Santa Bàrbara. Rosa Royo Espuny, Llicenciada en Filologia Hispànica. Professora de Llengua Castellana i Literatura a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta. En representació de l’ajuntament hi figura; Alfred Blanch Farnós i Xavier Boqué Piñol. Com a secretari, Guillem Gaya Sol.

Cada persona no podrà presentar més d’una obra. No poden concursar treballs guardonats en altres certàmens. El veredicte del jurat es farà públic el dia 5 d’abril de 2019.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada