Per al gerent de l ‘Agrícola de Godall ,amb els preus que es paguen enguany per l’ oli, els productors no tindrien pèrdues.

El litre s ‘esta pagant entre 2’40 i 2’67 euros.
Tot i que la campanya  ha anat millor que l ‘any passat ,els rendiments no han estat els esperats, condicionats per la climatologia .

moli(J.Roig/T.G.).-La Cooperativa Agrícola de Godall  acabarà la campanya oleícola amb una producció per baix de lo que era previsible en un principi . El gerent de la cooperativa,Josep Maria Simó deia que tot i que serà millor que l ‘any passat ,els rendiments no han estat els que s ‘esperaven .La sequera primer ,la pluja fora de temps i el perllongat vent de les darreres setmanes, han condicionat finalment aquests rendiments

La producció  de la Cooperativa godallenca  a hores d ‘ara ha estat d’ un milió i mig de quilos d’ ol ives lo que generarà uns dos-cents mil quilos d’ oli.

Tampoc en la producció d’ oli d’ oliveres mil•lenàries la cosa ha anat massa bé. Encara que la entitat té ja habitualment una producció modesta ,enguany es podran embotellar solament unes 100 botelles quan l ‘any passat s ‘en van embotellar vuit-centes.

La nota positiva ha estat l ‘augment del preu de l ‘oli , lo que ve a donar al sector un petit respir a la ja ofegada economia del sector agrari en general i oleícola en particular. Per a Simó ,per a que el pagès no tingui pèrdues,el preu del litre d’ oli no tindria que baixar dels 2’40 euros (400 de els antigues pessetes). El fet de que enguany s ‘estigui pagant fins a 2’67 euros (445 pessetes) ha estat valorat molt positivament

La Cooperativa Agrícola de Godall  té un sistema de treball separat  en dos línies. La primera  amb una capacitat de treball  de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i la segona  de 45 tn/dia per les olives esquerrades del arbre a les xarxes, lo que dona a l ‘entitat la possibilitat d’ oferir dos olis de qualitat ben diferenciades .Curiosament Simó explicava que  els consumidors valoren molt els olis extres i per tant més cars però més apropiats  per consumir crus ,que no pas els més comuns i barats,utilitzats habitualment per cuinar.

La Cooperativa de Godall  aposta fermament per les noves tecnologies a l’hora d’ obrir nous mercats , amb una pàgina web que ,segons el gerent ,genera una bona dinàmica de vendes i amb l’ assistència periòdica a fires com la que aquesta mateixa setmana els portarà a Crespià,a la comarca gironina del Pla de l ‘Estany.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada