Els advocats de l’Ajuntament d’Alcanar i dels veïns dels apartaments il·legals inicien contactes per evitar l’enderroc

Els afectats confien que el Tribunal Suprem pugui encara avalar el PERI aprovat pel consistori per legalitzar urbanísticament el complex o al·legaran indefensió

 (ACN).- Els advocats de l’Ajuntament d’Alcanar (Montsià) i els dels propietaris del complex de 32 apartaments amb la llicència anul·lada judicialment han efectuat una primera trobada de col·laboració per intercanviar informació i avaluar les possibilitats legals per evitar l’enderroc. Els afectats, que tindran accés a l’expedient urbanístic municipal per planificar la seva estratègia jurídics, confien que el Tribunal Suprem pugui avalar finalment el pla especial de reforma interior (PERI) aprovat pel consistori per legalitzar urbanísticament els blocs, pendent d’un recurs de cassació que podria trigar un any a resoldre’s. De forma més imminent, els veïns no descarten al·legar indefensió en el procés.

La reunió va tenir lloc aquest dilluns al vespre a Barcelona i va servir als afectats la predisposició manifestada pel consistori en la reunió de fa deu dies. El president de la Comunitat de Propietaris del bloc de la urbanització de Serramar, Xavier Martínez, ha confirmat que les dues parts “mantindran activa la col·laboració”, atesa la seva coincidència en la necessitat d’evitar l’enderroc del bloc, sigui perquè són propietaris dels pisos, sigui per les possibles reclamacions patrimonials i precedents urbanístics que això pugui suposar a l’administració local.

De fet, un primer pas serà que els advocats dels afectats rebran una còpia completa de l’expedient urbanístic, que ha de permetre fonamentar millor l’estratègia per evitar l’enderroc per ordre judicial. Martínez ha explicat que, en aquests moments, les opcions jurídiques per aconseguir-ho es basen, d’una banda, en la possibilitat que el Tribunal Suprem resolgui el recurs de cassació presentat per la Generalitat contra l’anul·lació del PERI aprovat per l’Ajuntament que pretenia legalitzar la situació. “Si diu que el planejament és correcte, llavors no caldria executar la sentència”, sosté. Aquesta és una via que abraça també el consistori, però a mig termini: la resolució, reconeix Martínez , pot trigar encara un any.

D’entrada, l’Ajuntament ha esquivat judicialment l’ordre d’enderroc requerint, via decret d’alcaldia, a la promotora Turov, SL perquè presenti en dos mesos un projecte per restaurar la legalitat urbanística. Si, finalment, el jutjat del Contenciós Administratiu número dos de Tarragona manté l’ordre d’enderroc, els veïns podrien demanar l’obertura d’un incident d’execució per “impossibilitat legal”, al·legant la seva “indefensió” dins del procediment judicial. “Considerem que no hem tingut l’oportunitat de defensar-nos, tot i que hi teníem el dret i l’interès. La impossibilitat legal de defensar-nos ens ha perjudicat”, sosté.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada