La Galera aclareix la seua relació amb el cas Urdangarin

L ‘ajuntament va encarregar a l’empresa Noos Consultoria  un estudi de viabilitat per al viver d ‘empreses.

La Galera va pagar poc més de 7.000 euros  pel treball lliurat .

(Redacció/J.Roig) .-Davant de les informacions aparegudes dins del cas Urdangarín i Institut Noos, en l’apartat que els relaciona  amb diferents ajuntaments,entre altres el de La Galera ,l’alcaldessa del municipi ,Esther Martí,ha tramés una nota per aclarir els  possibles dubtes que pugin generar aquesta relació Per començar Marti diu que l’’Ajuntament de la Galera, com el de Barcelona, Mataró, Alcalà de Henares i altres organismes que han sortit aquests dies als mitjans dins de les notícies del cas, van contractar els serveis de consultoria d’una de les empreses de l’entramat per desconeixement.

En el cas de la Galera, van encarregar un estudi de viabilitat al 2005 per a la instal•lació d’un viver d’empreses a la localitat, que ara ja s’està acabant de construir i es posarà en marxa el 2012 com a Viver d’Empreses del Montsià.

El Departament de Treball  va ser qui va recomanar a La Galera que encarregues l ‘estudi a l’empresa Noos Consultoria ,ja que havien impartit cursos de desenvolupament local etc. per al Departament . Per tant, l’ ajuntament galerenc   no coneixia ningú del consell d’administració ni altres activitats del grup, ni tenien altres referències seves que les que
les donades pel propi departament.

Simplement  se’ls va  encarregar  un treball que ha estat lliurat i pagat amb la corresponent factura per justificar ,amb aquesta, la subvenció que el Departament de Treball  havia concedit per a la realització de l’estudi de diversificació econòmica.

El muntant d’aquesta factura va ser de 7.000 euros i escaig i segons afirma l ‘alcaldessa de La Galera , era un muntant adequat al treball encarregat. La factura va passar per tots els tràmits reglamentaris d’informació de tresoreria i intervenció, aprovació al pressupost municipal, aprovada pel Departament de Treball. Martí recorda que els pressupostos municipals són enviats, un cop aprovats, a la Sindicatura de Comptes cada any i aquesta no els va retornar per lo que cal pensar que no hi van trobar cap  irregularitat.

Finalment, en la nota es fa referència a  la notícia publicada a EL PAÍS del 2-12-2011 i d’altres mitjans on ja  consta que el muntant de pagaments i serveis als ajuntaments que han sortit aquests dies,per haver sol•licitat els serveis de Noos, és molt baix, i en cap cas són pagaments per serveis inexistents, com en els casos del Govern balear o la Generalitat Valenciana, per exemple.

Esther Martí acaba afirmant que,pel que fa a l’Institut Noos, el sr. Urdangarín i resta d ‘implicats ,  si han de respondre per les seves responsabilitats davant de la justícia, que ho facin, com tothom.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada