L’Ametlla de Mar presenta al•legacions al nou Pla Territorial per a les Terres de l’Ebre

andreu-marti•    El consistori calero ha demanat la retirada de la proposta de modificació d’aquest pla perquè no ha estat consensuada pels diferents agents implicats. A més, la considera precipitada, amb moltes mancances i feta sense tenir en compte les necessitats de les nostres comarques.
L’ajuntament de l’Ametlla de Mar ha demanat la retirada de la proposta de modificació del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre que tramita actualment la Conselleria de Política Territorial i Obres Publiques.

El govern municipal considera que la proposta no ha estat consensuada ni amb els ajuntaments ni amb els consells comarcals. Ni tampoc amb els agents econòmics i socials del territori. A més, l’Ajuntament afirma que és una acció precipitada i amb moltes mancances, sobretot pel que fa a infraestructures i reequilibri territorial.

Per tant, l’executiu calero creu que la proposta no recull les necessitats ni la realitat de les Terres de l’Ebre i que, en cas d’aprovar-se, aïllaria definitivament el Territori.

Oposició frontal

Segons l’alcalde del municipi, Andreu Martí, l’Ajuntament s’oposa frontalment a aquest pla perquè “no s’ha consensuat ni dialogat amb ningú de les Terres de l’Ebre”. A més, afegeix Martí, “és fruit de la més absoluta improvisació”. L’alcalde, també considera que “erosionaria greument qualsevol possibilitat de creixement econòmic i desenvolupament futur del Territori”.

Martí també va expressar el seu malestar perquè “un cop més tenim la sensació que des del tripartit s’actua d’esquena a les Terres de l’Ebre, sense tenir cap mena de coneixement de la nostra realitat, ni la més mínima sensibilitat cap a les persones que vivim al Territori.”

Retirar o al•legar

Els Serveis Tècnics Municipals, en el cas que el govern català no retiri aquesta nova proposta, han preparat set al•legacions perquè, com a mínim, aquest nou Pla Territorial pugui adaptar-se al nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ja ha aprovat la Generalitat i que només resta pendent de la seva publicació per ser vigent. A les al•legacions, resumint, es demana que s’incorpori la delimitació de l’espai marítim del Cap de Santes Creus i de l’espai Xarxa Natura 2000 “Litoral mediterrani tarragoní” a la clau PEIN Xarxa Natura 2000 de la zona costanera de l’Ametlla de Mar.

També es considera que cal modificar la definició de diferents sectors del municipi que el Pla Territorial preveu com a “sòl de protecció especial” per “sòl de protecció preventiva”. D’aquesta manera, s’incorporarà correctament la classificació establerta al nou POUM.

D’altra banda, l’Ajuntament reclama que es respecti la classificació del sector Pixavaques com a “nucli històric i les seves extensions” i no com a “àrea especialitzada residencial”. A més, l’executiu calero demana que es respecti la connexió entre el nucli urbà i els futurs sectors urbanístics 22b1 i 22b2 mitjançant un pas elevat per sobre de l’autopista i la via del ferrocarril.

Una altra de les demandes és que no es limitin les possibilitats de desenvolupament i creixement dels ports de l’Ametlla de Mar i Calafat, vist el que preveu el nou Pla Territorial per al port de Sant Jordi. I, finalment, l’Ajuntament considera que s’ha de suspendre l’entrada en vigor del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre fins que incorpori un catàleg que defineixi quines són les construccions típiques de les comarques que poden autoritzar-se dins del sòl no urbanitzable.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada