La nova retallada de personal a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa afectarà els treballadors interins

Personal i usuaris del centre hospitalari preparen fortes mobilitzacions per denunciar la pèrdua de serveis i treballadors

 

Imatge d 'arxiu de la protesta al Verge de la Cinta (Foto:La Marfanta)

(ACN).- La direcció de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha comunicat l’acomiadament de part del personal interí un cop feta la primera retallada de personal eventual que ha costat la feina a 41 persones. De moment es desconeixen els criteris amb què es farà la retallada que podria aplicar-se de manera immediata. La Junta de Personal alerta que amb l’amortització d’interins, les seves places es perden i com a conseqüència també es reduiran els serveis. També critiquen que les dues plantes i mitja que es van tancar a l’estiu no tornaran a obrir-se aquest curs i que els serveis de quiròfan s’han reduït a la meitat. Per tot plegat, usuaris i treballadors anuncien que hi haurà aviat fortes protestes.

Divendres, més d’un centenar de treballadors van assistir a la reunió convocada per la Junta de Personal on es va informar de la nova retallada que ha comunicat la direcció de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i que afecta al personal interí. Segons ha explicat Cinta Sarroca, membre de la junta, es pretén, de forma immediata, amortitzar contractes d’interinatge, el que significa una nova reducció de personal i, el que per a Sarroca és més greu, que totes aquestes places es perdran. “No sabem com es podran recuperar perquè això no havia passat mai”, ha apuntat. De moment es desconeixen els criteris amb que es farà la retallada, que arriba després que 41 persones ja hagin perdut el seu lloc de treball al centre sanitari de Tortosa i que s’hagi anunciat que les 22 jubilacions previstes per enguany no seran cobertes.

Una altra de les conseqüències d’aquesta mesura és que amb menys personal serà més complicat garantir els serveis que s’ofereixen actualment i es tem que en cas de necessitat, aquestes places es supleixin amb contractes brossa. La Junta de Personal també alerta que no està previst reobrir les dues plantes i mitja que es van tancar a l’estiu. Segons ha explicat Sarroca, només en cas de pics de malalties víriques podria obrir-se alguna planta que disposa de determinats materials,com pot ser aire comprimit, però al mateix temps se’n tancaria una altra de les que estan en servei.

També els serveis de quiròfan s’han reduït a la meitat, passant de cinc quiròfans diaris a dos, un per urgències i altre per a programats, un tercer que només funcionarà dilluns i dimarts, i un quart que serà de cirurgia local i, si és convenient, de cirurgia general. “Les llistes d’espera ens estan sobrepassant”, alerta Sarroca, “hem passat de cinc quiròfans diaris a dos i mig”.
Com a membre de la Junta de Personal del Verge de la Cinta, Cinta Sarroca considera que “hi ha serveis que no es podran mantenir, ni per personal ni per pressupost”. “Érem una floreta, érem un top 10, un dels millors hospitals de l’ICS en llistes d’espera i en tot, i ara ja ho hem perdut. Ho explicarem als nostres néts com una cosa que ha passat a la història perquè amb els mitjans i els serveis que ens estan deixant ja no ho tornarem a ser”, ha lamentat Sarroca.

La Junta de Personal i també la Plataforma Salut Terres de l’Ebre, que aglutina usuaris i treballadors del sistema sanitari, prepara noves mobilitzacions per protestar contra les retallades a la sanitat al territori. També està previst que aquesta setmana es registri a l’Ajuntament de Tortosa una moció popular que els grups polítics municipals votaran en la propera sessió plenària del 3 d’octubre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada