Cal netejar els solars bruts del poble per prevenir el risc d’incendis

solars-bruts-3La regidoria de Governació de Santa Bàrbara dona als propietaris afectats un termini de 15 dies per a que ho facin.
Els que no ho facin tindran que abonar el cost de la neteja a l’ajuntament, que s’encarregarà de gestionar-la

(J.Roig/T.G.).-Com tots els anys per aquestes dates properes a Sant Joan , la regidoria de Governació de l’Ajuntament de Santa Bàrbara fa públic un ban amb el que recorda al veïnat l’obligació de mantenir nets els solars de dins els casc urbà i el perímetre més proper a la població per tal de prevenir el risc d’incendi, ja que molts d’aquests solars , plens de vegetació baixa i seca, són un perill potencial que cal evitar, netejant-los. Antonio Ollés, responsable de la regidoria, deia que la neteja d’aquests solars descuidats duran tot l’any, té també l’objectiu de donar una bona imatge del poble.

Així dons, l’ajuntament ha donat un termini de dues setmanes per tal de que els propietaris d’aquests solars bruts portin a terme aquesta tasca de neteja. Passat aquest període, l’Ajuntament s’encarregarà de gestionar el treballs per arranjar aquells que es consideren més perillosos i desprès passarà el rebut de les despeses als afectats. Ollés deia que alguns propietaris ja han començat a fer les tasques de neteja, però que en hi ha d’altres que són un poc més mandrosos en aquest sentit i per això cal “recordar” l’obligació que tenen de mantenir-los nets.

El termini per dur a terme aquesta neteja de solars ha començat aquesta setmana i clourà a finals d’aquest mes de Juny, moment a partir del qual, l’Ajuntament començarà a actuar. Ollés deia que, normalment els propietaris en fan cas, però reconeixia que en alguna ocasió, s’ha d’acabar gestionant la neteja i passant el corresponent rebut als propietaris més desidiosos .