Detinguts un home i una dona per furts a comerços del Montsià

mossos

-Segons la Unitat d’Investigació (UI) d’Amposta, utilitzaven bosses folrades de paper d’alumini i faixes corporals per amagar els objectes robats

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la UI de l’ABP del Montsià van detenir, el passat 11 de juny, Jimmy Eddson BA i Cipriana Patricia UG, de 36 i 28, veïns de Blanes i Cornellà i de nacionalitat colombina i peruana respectivament, acusats de diversos furts a comerços del Montsià. De fet, els agents havien establert un dispositiu especial per tal de detenir-los, després de detectar un cert increment de denúncies en aquest sentit.

Les gestions dutes a terme per la Unitat d’Investigació ja apuntaven cap als dos detinguts, que són parella sentimental, com a possibles responsables dels furts, cosa que va quedar provada en l’escorcoll del vehicle dels arrestats, on es van trobar bosses folrades, una faixa corporal compartimentada i petites eines per anul·lar els sistemes de seguretat dels objectes en venda.

Així, segons els investigadors, Jimmy Eddson BA i Cipriana Patricia UG, estarien altament especialitzats en el furt a petits comerços o grans superfícies comercials, normalment situats al costat de vies de comunicació per on poder fugir sense complicacions.

El patró d’aquests grups és sempre similar. Els autors van caminant pel comerç simulant que s’interessen per diversos articles, per localitzar-ne l’objectiu i agafar-lo. Actuen amb l’ajut d’estris preparats prèviament, com ara bosses folrades de paper d’alumini que fan indetectables els sistemes de seguretat. Aquests els anul·len també arrencant-los amb petites eines i després, amaguen els objectes a faixes corporals amb diferents compartiments.

Un cop sostrets els productes, aquests grups els col·loquen amb gran facilitat al mercat il·legal. A banda, per tal de dificultar la seva identificació, sovint entren a les superfícies comercials amb ulleres de sol.

Els detinguts portaven també a sobre articles d’una perfumeria d’Amposta on haurien furtat dos dies abans. Tots dos han passat ja a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Amposta. La investigació continua oberta per tal de poder relacionar els detinguts amb més fets