Santa Bàrbara es dota d’una ordenança especifica per regular la recollida de residus

IMG_20160519_090719

Contenidors a la plaça de l’Alto (J.Roig)

Es deslliga de la de Policia i Bon Govern que a partir d’ara passa a denominar-se de Civisme i Convivència Ciutadana.
L’ intenció de l’equip de Govern posarà en marxa una campanya informativa abans de començar a aplicar sancions als infractors.
Les sancions poden anar del 60 fins als 30.000 euros.

(J.Roig/T.G.).- L’ ajuntament de Santa Bàrbara a creat una nova ordenança municipal per tal de regular la recollida de residus. El regidor de Governació, Antonio Ollés, explicava a La Plana Ràdio que calia actualitzar la de Policia i Bon Govern que datava de l’any 1993 i en la que s’incloïa la de recollida d’escombreries al capítol 6.
Ara aquesta ordenança de Policia i Bon Govern passa a denominar-se de Civisme i Convivència Ciutadana (a la que dedicarem un capítol informatiu a banda), i es crea la nova de Recollida de Residus per tal de regular aquest servei, prenent com a model una ordenança base del Consell del Montsià que s’ adaptat a les necessitats i característiques del nostre poble. Joan Abella, regidor de Medi Ambient planer deia que l’ordenança es divideix en tres capítols que regulen com s’han de destinar el residus , els horaris de la deixalleria, el regim jurídic del servei o els tipus d’infraccions, entre altres.

Els regidors explicaven que l’ intenció de l’equip de govern és posar en marxa una campanya informativa fins a finals d’estiu abans de començar a aplicar sancions per incompliments. Per això les dues ordenances es publicaran al web municipal, s’explicaran possibles dubtes des de la ràdio municipal o s’advertirà personalment als presumptes infractors.

L’ intenció de l’equip de govern planer, amb l’ aprovació d’aquestes normes, no és tant la de sancionar, sinó més bé dotar al municipi d’unes normes que regulen la bona convivència al municipi i que s’aplicaran solament si no hi ha altre remei, “com a darrer recurs i davant la persistència de l’infractor” assegurava el regidor de Governació

La quantia de les sancions pot ser de 60, 6.000 o fins a 30.000 euros depenent de la gravetat de l’ infracció.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada