Mor l’ autor de Lo Carrilet

(Redacció/J.Roig).-José Bo, músic i autor de la popular cançó Lo carrilet de La Cava,  va morir el passat dimarts a l’edat de 86 anys i al llarg de la seva vida ha deixat un
importantíssim llegat musical ja que a través de les seves cançons, ha retratat mig segle d’història de Deltebre i del Delta. A banda de la cançó nostàlgica dedicada al Carrilet, el popular ferrocarril que unia la població del Delta amb Tortosa i que va deixar de funcionar l’any 1967, Bo va composar també ‘Gegant de Ferro’, ‘Terra d’Arròs, Terra de Fang’ o ‘Una mica d’història’.
El funeral per José Bo es va fer ahir a la tarda a les 18 hores a l’Església Sant Miquel de Deltebre .Al decurs del mateix se li va fer  un homenatge per part de l’Espiga d’Or, ja que en va ser membre durant molts anys,també i van participar  Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, grup que va popularitzar la cançó i que la va converti en l’himne de la lluita de les Terres de l’Ebre contra el Pla Hidrològic Nacional.
El llegat musical de Bo ha estat recollit recentment en el llibre-CD Lo carrilet de La Cava i les cançons de Josep Bo. Un paisatge musical per al Delta de l’Ebre. El llibre-CD recull 20 cançons escrites per José Bo .El disc va ser reconegut en la categoria de millor disc folk pels Premis Enderrock 2011.