Una manifestació familiar

Si una alguna cosa es va demostrar ahir a Amposta per sobre dels idearis polítics, crec, en la meua modesta opinió ,que va ser , que la gent estem cansats de demagògies, de discursos buits i de manipulacions polítiques.
No se si la manifestació ahir d’ Amposta estava o no manipulada políticament per algú , vull pensar i aquesta es l’ impressió que a mi hem va fer : que no ,q ue l’ únic que va moure als milers de ciutadans que van acudir a la crida dels organitzadors ,va ser la conscienciació de que  ja en hi ha prou de mentides ,d’ especulacions i de extorsionar unes terres que han donat amb escreix la seua aportació en tot , també en recursos humans , al conjunt de Catalunya i que l’ únic que queda es aquest riu com a símbol de cohesió per a que aquesta terra pugi seguir sent la terra dels nostres fills i dels fills dels nostres fills.
La manifestació d ‘ahir a Amposta va tenir , així m’ ho va semblar , un fort component familiar. M’ hi vaig fixar i jo mateix i vaig acudir-hi amb els meus fills. Vaig veure molts altres grupets amb un diferencia d’ edat que feia entendre que molts  pares i fills i iaios van anar plegats a defensar , no solament un riu o un aigua , si no un futur per a les noves generacions.
Ahir, suposo que vàreu veure a la TV3 el programa 30 minuts…… casualment emès el mateix dia que es convoca aquesta manifestació. Independentment al dret a poder especular si va haver-hi manipulació o no , si que us vull dir, que em va copsar la frase final d’ un dels entrevistats.
Respon a la pregunta de que en pensen la gent d’ una zona determinada de Lleida de que es porti aigua de la conca de l’ Ebre cap a Barcelona. L’ entrevistat respon “que vol     que en pensem ? Com puc negar aigua a la meua filla que hi viu , a Barcelona”
No se si enteneu el transfons, la cirereta subliminal del reportatge i que entronca en tot l o que he volgut dir-vos abans. Precisament la manifestació d’ ahir no era solament per que no s’ emportin mes aigua de l ‘Ebre , si no perquè no s’ ens emporten  mes fills cap a la gran ciutat. Per que no segueixi havent un  transvasament de gent , de joves buscant un futur millor  cap a la gran ciutat ja que aquí no s’ hi posen els recursos per trobar-lo.  Jo em vaig anar a manifestar perquè vull que els meus fills i els seus , tinguin si o volen , un futur  aquí….i estic segur de que molts dels 8, 10, 20 0 30 mil manifestants ,tan m’ hi fa el nombre , estàvem  allí pot ser ,sense saber-ho , per la mateixes raó.

J. Roig Cardona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada