A Santa Bàrbara disminueixen els robatoris però augmenta la ciberdelinqüència

L’alcalde de Santa Bàrbara, Àlfred Blanc, es va reunir amb el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra ABP del Montsià per fer una revisió de la situació de la seguretat de la comarca en general i del municipi de Santa Bàrbara en particular.

(L.P.R) Segons explicava el regidor de Governació Antonio Ollés, que també va ser-hi present en aquesta reunió, va fer un repàs de les dades mostrades el passat mes de febrer durant una sessió del Consell d’Alcaldes del Montsià, en la qual el cap de la Regió Policial de Terres de l’Ebre, el Sr. Josep Maria Estela, va fer una exposició dels indicadors que fan referència a delictes a les Terres de l’Ebre, com robatoris, furts, estafes, etc.

En aquella exposició es va dir que el 2018, a tot Catalunya, es va registrar un lleuger increment de la delinqüència, però de les nou regions policials de Catalunya, l’increment més petit havia estat a les Terres de l’Ebre. A Santa Bàrbara, aquest indicador ha passat dels 11 robatoris l’any 2017, a 8 al 2018. En el món rural es mantenen els números de l’any anterior, a excepció dels municipis de la Galera, Freginals, Mas de Barberans i la Sénia, en els quals hi ha hagut un increment.
Un dels delictes que més ha augmentat són les estafes, sobretot en les compres per internet d’un 30% a un 40% més. A Santa Bàrbara, s’ha passat de 20 a 40 els casos d’estafes denunciades.

En la reunió també es va parlar sobre les víctimes mortals per accident de trànsit, ja que al Montsià n’hi ha hagut sis, el mateix nombre que el 2017. També van agrair-se les mesures que han adoptat els ajuntaments en l’àmbit taurí i que són de gran ajuda per evitar enfrontaments. Cal destacar que el 2018 les controvèrsies dels bous i els antitaurins han estat mínimes i el tema s’ha controlat prou bé.
Pel que fa a l’ocupació de domicilis es recorda la importància d’actuar amb rapidesa i denunciar el cas abans que passin més de 24 hores, ja que una vegada superat aquest termini es considera domicili dels ocupants i per tant, passa a ser un tema de la jurisdicció corresponent.

Com a conclusió final, el cap de la comissaria de Mossos d’Esquadra ABP del Montsià va assegurar que les dades de delinqüència registrades a Santa Bàrbara el 2018 es poden considerar baixes, tant en quantitat com en gravetat dels fets, i va encoratjar a l’Ajuntament a continuar treballant tots junts per intentar que l’any 2019 siguin encara menors.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada