El futur de “Lo Puesto” a debat

d1492dea79e986fbe7edd8cc464ecaa9

Membres d’una de les penyes de “Lo Puesto” 2011 (Foto:Tillate.es)

Audio

Segons la regidoria de Festes, una bona part del joves creuen que aquest espai alternatiu de les Festes Majors de Santa Bàrbara ha quedat obsolet.
En una primera reunió es va acordar tancar-lo de forma progressiva. Així enguany s’obriria solament 3 dies  en lloc dels 5 dies habituals.
El divendres 6 de Març hi haurà un altra reunió  per prendre l’acord  final

J.Roig/T.G.).-Divendres passat va tenir lloc una primera reunió per buscar alternatives a “Lo Puesto”, l ‘espai  en el que, des de fa gairebé un parell de dècades, el joves de Santa Bàrbara  i agrupats en diferents penyes, organitzen una sèrie d’activitats exclusives per a ells.
Judit Lleixà, regidora de Festes del nostre poble, explicava a La Plana Ràdio que la proposta de tancar “Lo Puesto” no neix des de l’Ajuntament sinó que ja va sorgir  l’any passat dels mateixos joves que pensen que l’activitat està obsoleta  i que és hora de buscar alternatives.
Lleixà deia que la decisió de posar fi a aquest model jove de festa l’han de prendre els mateixos protagonistes . “Si la pregunta és si es tancarà “Lo Puesto”, té diré que no ho sé. Ho han de decidir ells” responia taxativa.

La trobada del passat divendres va ser amb els representats de les penyes que organitzen activitats a aquest espai festiu i alternatiu als actes tradicionals i va servir  per proposar obrir “Lo Puesto”solament 3 dies en lloc del 5 habituals, mentre que els dos restants s’organitzarien actes a la pista de ball de festes i, a partir d’un determinat horari, es canviaria el tipus de música més convencional per un altre més d’acord amb l’edat del joves .
Ara la regidoria ja ha convocat una segona reunió per al divendres 6 de març per acabar de perfilar la proposta i acordar la decisió final.

“Lo Puesto” va néixer a finals dels 90 com un espai de festa exclusiu per als joves que no es sentien identificats amb els balls convencionals de Festa Major i sobre tot per evitar que sortissin del poble durant les mateixes. En aquest espai els joves, organitzats en penyes, han vingut muntant els seus propis “garitos” i organitzant concerts i sessions discoteca apropiats als seus gustos i preferències. Un espai que no ha estat exempt de problemàtiques, de polèmiques i d’opinions enfrontades sobre la seua conveniència i utilitat i que, curiosament i per lo que sembla, finalment seran els mateixos joves els qui decidiran el seu futur.