Reciclem més, però cal fer-ho millor.

CONTENIDORS--300x225A Santa Bàrbara la taxa de recuperació de deixalles està 5 punts per sobre de la mitjana comarcal.

Des de la regidoria es diu, ” ho estem fent bé, però cal millorar alguns aspectes, com per exemple el reciclatge dels impropis”

(J.Roig/T.G.).-La regidoria de Medi Ambient de Santa Bàrbara ha presentat les dades del balanç de la gestió de recollida selectiva que hem fet els veïns del municipi el darrer any.
Eric Bel, responsable de la regidoria, explicava a La Plana Ràdio que, en general, estem en la línia d’anys anteriors i que encara que ho estem fent bé, cal millorar alguns aspectes, com per exemple el reciclatge dels impropis, és a dir, aquelles matèries que es dipositen en els contenidors que no els hi pertoca, com per exemple tirar plàstics al contenidor de la matèria orgànica.

Tot i això cal destacar que la taxa de recuperació bruta de Santa Bàrbara és del 55 %, 5 punts més que a la mitjana del Montsià i que entre les fraccions més reciclades hi trobem el vidre del que es recupera aproximadament el 75 per cent del consum que es genera d’aquest material. També cal destacar la recuperació d’envasos i la fracció orgànica.
En quant a la producció de residus per càpita és de 1’1 quilos per habitant i dia, o lo que és lo mateix, 405 quilos per persona i any lo que ens situa un 17 % per sota de la mitjana catalana i un 11 % al Montsià.
Bel també explicava que, comparativament respecte de l’any 2012, els planers i planeres hem generat una disminució significativa en la producció de residus que generem, concretament, el 2013 vam generar un 7% menys de residus que l’any anterior, especialment a disminuït l’orgànica, un 13% menys i el vidre un 5% menys. Una disminució que s’explica en part pel fet que ha continuat disminuint també el consum.
Per finalitzar, Bel volia fer palès que tot i que en general la taxa de recuperació del 55% és pot considerar acceptable ja que esta 15 punts per sobre de la mitjana catalana, no ens hem de relaxar per mirar de poder assolir els objectius de recuperació per als propers anys que es situarien al voltant del 75 per cent, 20 punts per sobre del nivell actual.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada