Sant Jaume d’Enveja denuncia que hagi de pagar una depuradora que no va

Santa Jaume d 'Enveja

Santa Jaume d ‘Enveja (Foto:Panoramio.com)

També tindrà que fer front a una penalització per abocar les aigües al riu

Els governs català i espanyol no es posen d’acord sobre la gestió de la nova depuradora que ha costat 4MEUR

lavanguardia.com.-El municipi de Sant Jaume d’Enveja demana a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Ministeri d’Agricultura que es posin d’acord per trobar una forma legal que permeti posar en funcionament la nova depuradora. Des de fa més d’un any, el municipi compta amb aquesta infraestructura destinada a sanejar les aigües residuals, que va tenir un cost de quatre milions d’euros, i que segueix aturada per aquest desacord en la titularitat de la depuradora.

L’alcalde de la localitat, Joan Castor Gonell, ha explicat que la depuradora es va construir per complir amb la directiva marc europea de l’any 2005 on s’estableix “que tots els municipis de més de 2.000 habitants estan obligats a depurar les seves aigües residuals”. Gonell ha assegurat que llavors es va arribar a un acord entre l’Estat i la Generalitat pel qual l’estat espanyol construiria la infraestructura i la Generalitat, a través de l’ACA, la gestionaria. Gonell ha afegit que el problema arriba arran d’un informe jurídic on s’estableix que una obra declarada d’interès general no pot cedir la seva titularitat. Segons l’alcalde, l’ACA també es resisteix a assumir la gestió de la infraestructura sense tenir garanties que quedarà lliure d’assumir els costos de manteniment.

Enmig d’aquesta situació de desacord, Sant Jaume d’Enveja ha continuat abocant les aigües residuals al riu Ebre. Gonell ha lamentat que ara la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre els demani una penalització per no purificar les aigües, que podria arribar als 20.000 euros anuals. Per a l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, “no té sentit”que el municipi hagi de pagar, per una banda, un cànon per una depuradora que no funciona i, per l’altra, un impost per no sanejar l’aigua quan no disposa de la infraestructura per fer-ho. “Pagarem per depurar, pagarem perquè no depurem, i aquí està la instal·lació sense funcionar”, ha dit Gonell.

El consistori està pendent de rebre un informe del Ministeri d’Agricultura per resoldre quina és la situació legal de la depuradora, i com traspassar-ne la titularitat a l’ACA.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada