La CUP repta de nou els ajuntaments i consells ebrencs a fer públics els comptes del grup Sagessa

DSC_0017La CUP Terres de l’Ebre ha tornat a presentar instàncies a ajuntaments i consells comarcals del territori insistint en la seva demanda de transparència en la gestió que el Grup Sagessa i les seves fundacions fan dels diners públics.

 (Redacció/J.Roig).-El portaveu de la CUP a les Terres de l’Ebre, Oriol Fusté, ha explicat avui -en roda de premsa- que la resposta a les instàncies presentades el passat més de novembre demanant que es fes una auditoria a la gestió de Sagessa al territori ha estat negativa. Es tracta, ha dit, d’un “fet preocupant” tenint en compte les irregularitats en la gestió que estan apareixent al Holding Innova, del qual forma part Sagessa. També ha subratllat la necessitat d’una major transparència de la gestió que s’està fent d’un gran part dels diners públics que al nostre territori es destinen a la sanitat, “en un moment com l’actual, on ens diuen que s’han de fer retallades en sanitat perquè no hi ha diners i, al mateix, temps no paren d’aparèixer casos de corrupció per mala gestió” arreu del país i també de l’Estat.

Per la seva part, el regidor de la CUP a Reus, David Vidal, ha explicat el funcionament del Grup Sagessa, que segueix “l’anomenat model Innova, un gran holding d’empreses privades que gestionen els diners públics adreçats a la sanitat amb total opacitat i sense control públic”. Ha recordat, a més, que actualment la fiscalia està investigant presumptes irregularitats en la gestió d’INNOVA, de la que -recordem-forma part Sagessa.

 

Per tot plegat, la CUP Terres de l’Ebre ha decidit presentar una sèrie de noves instàncies en què sol·licita:

–        Una còpia dels comptes anuals de Sagessa i les seves fundacions (Sagessa Salut, GESAT, FUSSMONT i GECHOSA) dels últims cinc anys.

–        Es facin públiques les adjudicacions de contractes d’obres, concessió d’obres, serveis i subministraments, del grup i les seves fundacions durant 5 anys.

–        Es facin públics els procediments de selecció de personal i els sous de càrrecs i directius.

La nova instància s’ha presentat a l’Ajuntament de Tortosa, a l’Ajuntament d’Amposta, al de Gandesa i als quatre consells comarcals del territori, perquè són les institucions que tenen representants al Consell d’Administració de Sagessa, el seu principal òrgan de govern. Així mateix, també s’ha presentat als ajuntaments de Deltebre, Alcanar, Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, perquè els seus representants als respectius  consells comarcals facin les gestions oportunes perquè el seu president faciliti la informació sol·licitada.

Finalment, la CUP ha volgut mostrar la seua solidaritat amb els i les treballadores de l’hospital de Móra d’Ebre. “La seua lluita és la nostra lluita”, ha dit Oriol Fuster, qui també ha assegurat que la CUP seguirà treballant per què hi hagi una major transparència en com es gestionen els diners que surten dels impostos que paguem tots i totes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada