Santa Bàrbara perd 250 habitants els darrers 5 anys

capturadaEl darrer any s’ha produït una petita remuntada i, a 1 de Gener del 2016, hi havia 3807 persones empadronades.

Segons les darreres dades del Institut Nacional d’Estadística, el 16 % de la població de Santa Bàrbara, és estrangera.

(J.Roig/T.G).-Segons les dades que se’ns han facilitat des de la regidoria de Governació de Santa Bàrbara, el nostre municipi ha perdut 250 habitants des de l’any 2011. Antonio Ollés Regidor responsable de l’àrea, recordava que, l’històric ens mostra els anys de les dècades dels 30, 40 i 50, com el cicle en que el poble va tenir un cens més elevat, superant els 4000 habitants. Les dècades posteriors es va anar perdent població, fins que , a partir de l’any 1998 es torna a recuperar i arriba a un pic màxim de 3989 habitants l’any 2011. A partir d’aquell any i fins a l’1 de gener del 2015, la tendència torna a ser decreixent i al decurs del darrer quinquenni perdem 250 empadronats.

Curiosament i segons que continuava Ollés, les dades censals provisionals del Gener del 2016, ens mostren una any on es produeix una petita remuntada amb 60 habitants més, lo que ens situa actualment en els 3807 habitants. Una pujada que no és atribuïble a l’increment de naixements, (al 2015 va haver-hi 31 naixements, enfront a 50 defuncions), sinó a la reversió de la tendència del flux migratori, procedent, no solament d’altres països, sinó també d’altres zones dels país o de la nostra comunitat autònoma.

En quant a l’origen dels habitants del nostre poble, les darreres dades que es poden consultar a l’ Institut Nacional d’Estadística són les de l’any 2014 , dels 3821 habitants que tenia Santa Bàrbara en aquell moment, 610 no havien nascut al poble, lo que representa un 16 per cent del total, un percentatge que, segons el regidor, està dintre de la mitjana a les Terres de l’Ebre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada